CHP Milletvekili Selina Doğan'dan 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'na destek

Almanya Federal Meclisinin dün gerçekleştirdiği "Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı" oylamasının onaylanmasının ardından Türkiye'deki partilerden kararı kınamak için hazırlanan metne CHP Milletvekili Selina Doğan imza atmadı.

CHP Milletvekili Selina Doğan'dan 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'na destek
03 Haziran 2016 Cuma 12:06

Almanya Federal Meclisinin dün gerçekleştirdiği "Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı" oylamasının onaylanmasının ardından Türkiye'deki partilerden kararı kınamak için ortak metne imza attı. CHP Milletvekili Selina Doğan ise  Almanya'da kabul edilen 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'na kabul ettiğini belirtti.

Ermeni Soykırımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ermeni asıllı CHP milletvekili Selina Doğan, "Türkiye kafasını kuma gömmekten vazgeçmeli" diye konuştu. 

"Bu tarz kıyımlar, zaten insanlığa karşı işlenen suçlardır" diye konuşan Selina Doğan, "Ailemin her iki tarafında da, bu insanlar yok olmuşlar. Bunun bir açıklaması olmalı. Milyonlarla bahsedilen insanlar bugün on binlerle ifade ediliyorlar. Dolayısıyla her ne olduysa, diğer katliamlarda, tüm kıyımlarda, tüm infial yaratan acı olaylarda davet ettiğimiz gibi bu konuda da Meclis çatısı altında bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz ama maalesef buna uygun bir zemin yok. Çünkü şu anda ne böyle bir çoğulculuğu yansıtan bir parlamenter sistem var, ne de ifade özgürlüğü, birbirine tahammül" diyerek konuşmasına devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.