CHP'li Usluer: Sözleşmeli öğretmene mülakat yapmak ne demektir?

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, sözleşmeli öğretmenlik hakkında AKP'ye sert tepki gösterdi.

CHP'li Usluer: Sözleşmeli öğretmene mülakat yapmak ne demektir?
05 Ekim 2016 Çarşamba 11:34

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Kanun Hükmündeki Kararname ile çıkan sözleşmeli öğretmenliğe sert tepki gösterdi. 

CHP'li Usluer, Milli Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür komisyonuna getirilen sözleşmeli öğretmenlik modeline şu sözlerle tepki gösterdi:

Dünya'da böyle bir güvencesiz insan istihdamı yok

“Öğretmen alımlarında yeni getirilen sözleşmeli öğretmenlik sistemi ve mülakat uygulaması” Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda Cumhuriyet Halk Partisinin şerhi, AKP’li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti. Bu tasarıda özellikle doğu ve güneydoğuda öğretmen açığının kapatılması için, öğretmenlerin sözleşmeli olarak 4 yıl ve ardından aynı yerde 2 yıl daha kalarak kadroya geçebilme şartı yani 4+2 modeli öngörülmekteydi. Biz sözleşmeli çalışmanın, güvencesiz çalışma olduğunu savunmuş, değil dünyada Türkiye’de de hiçbir meslek grubunda böyle bir güvencesiz insan istihdamının olmadığını savunarak şerh düşmüştük. Yine aynı tasarıda yer alan “ öğretmenlerin atamasında KPSS sonucunun yanı sıra, adayların mülakat ile atanacakları” ibaresi de yer almaktaydı. CHP olarak mülakatın sübjektif bir değerlendirme olduğunu, siyasi tercihlerin doğru atama kriterlerinin üzerine geçeceğini, eğer mülakat yapılacaksa mutlaka görsel ve işitsel kayıt ile yapılması gerektiğini belirtmiştik. Milli Eğitim Komisyonu tutanaklarında bu karşı çıkışımız ve şerhimiz bulunmaktadır. Teklif AKP’li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edildi” 

Mülakatta sorulan sorular da bilgi ölçse içimiz yanmaz!

" Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının ilki yapıldı. CHP tarafından öngörülen sakıncaların tamamı maalesef ilk uygulamada karşımıza çıktı. Sözleşmeli öğretmen alımlarının son aşaması olan sözlü mülakat aşamasında komisyonlar tarafından sorulara ilişkin haberler yazılı ve görsel medyada infial yaratmıştır. Yazılı ve görsel medyada gördüğümüz haberler gerçekten tüyler ürpertici. Konunun takipçisiyiz ve MEB’e bir soru önergesi verdik. Bütün olup bitenin takipçisiyiz ve öğretmenlerin haklarının gasp edilmesine karşı duruşumuz nettir. Öğretmenlik yasası için de çalışmalarımızı yapıyoruz Öğretmene mülakat yapmak ne demektir? Bu gençler öğretmen olmak için okudular, aday öğretmen olarak stajlarını yaptılar, KPSS’ye girdiler ve şimdi bir de mülakata tabi tutuluyorlar. Mülakatta sorulan sorular da bilgi ölçse içimiz yanmaz! İnsanların özel hayatları dini ritüelleri soruluyor olacak iş değil!”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.