CHP'li Tekin: Sayın Bozdağ, 40 kese sizi temizleyemez

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, başkanlık sistemi tartışmaları ve partilerdeki FETÖ temizliği için çarpıcı açıklamalarda bulunarak iktidara ve MHP'ye yüklendi.

CHP'li Tekin: Sayın Bozdağ, 40 kese sizi temizleyemez
17 Ekim 2016 Pazartesi 13:23

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında FETÖ soruşturması, başkanlık sistemi konularında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında el konulan bina ve arazilere ilişkin resmi kurumlardan elde ettiğini söylediği rakamları vererek bu binaların bakanlıklar ve belediyeler tarafından neden ve nasıl tahsis edildiğini sorulanması gerektiğini vurgulayan Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Çetenin elindeki Vatan topraklarına el konulduğu" yönündeki açıklamaları karşılık şu sözleri söyledi:

Bu hakkaniyetli değildir, yanlıştır

"Bu tahsisler nasıl yapılmış? Özellikle büyük illere baktığımızda başta İstanbul olmak üzere Ankara, Kayseri, Konya, ağırlıklı olarak milletin malı, Bakan'ın deyimiyle 'vatan toprakları' bunlara peşkeş çekilmiş. Kim bunları tahsis ediyor? Bakanlıklar, belediyeler. Siz bu tahsisleri yapanlarla ilgili bir soruşturma açmayacak mısınız? Arsaya verene hesap sormayacaksınız, arsanın üzerinde bina yapandan hesap sormayacaksınız, peşkeş çekenlerden hesap sormayacaksınız, kazayla buraya çocuğunu gönderenden hesap soracaksınız, bu hakkaniyetli değildir, yanlıştır."

İki cihan bir araya gelse bu ülkede başkanlık sistemi olmaz

Başkanlık sistemi ile ilgili soruya yanıt veren Tekin, "Benim kişisel düşüncem, iki cihan bir araya gelse bu ülkede başkanlık sistemi olmaz. bugün Sayın Başbakan ile Sayın Bahçeli'nin görüşmesi belki Musul ve dış politika konusunda da olabilir. Ama şuna da eminim ki hiçbir siyasi parti kendisini feshetmez. Bu tartışmalar bence gereksiz ve lüzumsuz tartışmalardır." diye konuştu.

Bütün renkleri tamamladık fıstık yeşilimi mi kaldı?

"MHP bu desteği vererek, kendini feshetmiş mi oluyor?" sorusuna karşılık Tekin, "Başkanlık sistemine baktığınızda sonuçta iki partili bir sisteme geliyor. Sayın Bahçeli'nin bu çerçevede ne söylediğini anlıyorum. Ne zaman sıkışsak başkanlık sistemini tartışıyoruz. Bunun bir tarafta bitmesi gerekiyor. Büyük olasılıkla bugün yarın bitecektir, bu defter kapanacaktır. Başkanlık sistemi realitelere uygun değil. Başkanlık sistemi çıkabilecek bir tablo yok. Parlamentoda aritmetik belli. Parlamento dışında da mümkün değil. Ülke zaten yangın yerine dönmüş. Bütün renkleri tamamladık fıstık yeşilimi mi kaldı?"

Babamıza, liderimize itiraz eden adamlarız

Partilerde yapılan FETÖ temizliği için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Biz temizlik yaptık, sıra CHP ve MHP'de" açıklamasına değinen Tekin, "Sayın Bozdağ, 40 kese sizi temizleyemez. Bu temizlikle olacak birşey değil. CHP'yi merak edenlere de söylüyorum; CHP'nin üstünde durmaz, fıtratımız uymaz. Biz itiraz kültüründen geldik. Babamıza, liderimize itiraz eden adamlarız. Nasıl olur da bir kişiye itaat edeceğiz." ifedesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sayın Tekin sizi temizleyecek kese daha dikilmedi.