CHP Heyetinden şok Cizre raporu

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından 4 Mart 2016'da Cizre'ye gönderilen heyet bölgede yaptığı incelemeler sonucunda bir rapor yayımladı. Yayımlanan raporda PKK ile ilgili tek bir ifade yer almazken, Devleti ve askeri hedef alan bazı ifadeler yer aldı.

CHP Heyetinden şok Cizre raporu
02 Mayıs 2016 Pazartesi 14:29

4 Mart 2016 tarihinde Cizre'ye gönderilen CHP Heyetinin yazdığı rapor şok dedirtti. CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen heyette Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde yapılan incelemeler sonucunda bir rapor oluşturuldu. Yayımlanan raporda,  "Bölgede terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmalar derhal açılmalı, gerekli işlemler yapılmalıdır. Cizre'de yaşananlarla ilgili olarak kamuoyuna bilgi aktarılırken iç politikaya yönelik propaganda anlayışı terk edilmelidir" denildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilen heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Başkanlığında, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan yer aldı.

Devletin bölgede orantısız güç kullandığı raporda, sivillerin bulunduğu bölgelerde, ağır silahların, tankların ve topların kullanıldığı ve yaşam alanlarının yerle bir edildiği ifade ediliyor.

Ayrıca dikkat çeken bir konuda yayımlanan raporda terör örgütü ile ilgili hiçbir kelime yer almıyor. PKK'nın bölgeye verdiği zararın görmezden gelindiği raporun çok tartışılacağı gözüküyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.