CHP'den ''Rusya 15 Temmuz darbe girişimini haber verdi'' iddiaları

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “Rusya darbe girişimini önceden haber verdi” iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP'den ''Rusya 15 Temmuz darbe girişimini haber verdi'' iddiaları
08 Ekim 2016 Cumartesi 19:08

BOZKURT’TAN BAŞBAKAN’A : “RUSYA DARBE GİRİŞİMİNİ HABER VERDİ Mİ?

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, “Rusya darbe girişimini önceden haber verdi” iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle önerge veren Bozkurt, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dış politika danışmanı Aleksandr Dugin’in 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde yaptığı görüşmelerde orduda sıra dışı hareketlilik olduğu yönünde Türk yetkilileri uyardığına yönelik haberleri hatırlattı.

KURTULMUŞ’UN “ŞEHİR EFSANESİ” YANITI KAMUOYUNU TATMİN ETMEMİŞTİR

Yetkililerin uyarıldığı haberlerinin gerek Dugin’in kendi ifadeleri, gerekse Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz’in açıklamaları ile kamuoyuna yansıdığına dikkat çeken CHP’li Bozkurt, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un, konuyla ilgili soruya verdiği “Herhalde şehir efsanesidir” cevabının ise kamuoyunu tatmin etmediğini ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminden 1 gün önce Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin özel davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Rusya’nın dış politika danışmanı Alexsandr Dugin’in 14 Temmuz günü, önce bazı milletvekilleri ile sonrasında da devletin istihbarat birimlerinin üst düzey yöneticileri ile de bir araya geldiği, 15 Temmuz’da da saat 18:00 sularında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile de yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği ve bu görüşmelerde Türkiye’de sıra dışı askeri hareketlilik yaşandığı bilgisini aktardığının doğru olup olmadığını soran Bozkurt, önergesinde ayrıca “ Dugin’in 14 ve 15 Temmuz günlerinde görüştüğü Türk yetkililer, sizi, MİT Müsteşarı’nı, Cumhurbaşkanı’nı bilgilendirmişler midir? Herhangi bir bilgi verilmedi ise, neden Rus yetkilinin uyarısının sizlere iletilmediğin soruşturulması düşünülmekte midir?” sorusunu yöneltti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.