CHP'den AYM'ye BES başvurusu

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yine başvuruda bulundu. CHP bu kez KHK iptali için değil bireysel emekliliğe (BES) otomatik katılım için başvuru yaptı.

CHP'den AYM'ye BES başvurusu
21 Ekim 2016 Cuma 12:23

CHP, AYM'ye yapılan başvuru hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "İlgili kanunların anayasanın bazı maddelerine aykırı olduklarından iptallerine ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemini içeren dilekçeler AYM'ye teslim edilmiştir" ifadesinde bulunurken CHP bireysel emekliliğe otomatik katılımın iptalini istedi.

Bireysel emekliliğe otomatik katılım öngören kanunda "45 yaşını doldurmamış olan çalışanlar otomatik olarak emeklilik planına dâhil edilir" hükmüne de yer veriliyor. Varlık fonu kurulmasına ilişkin kanunda ise iptali istenen maddeleri arasında Türkiye Varlık Fonu ve şirket ile alt fonlar ve şirket tarafından kurulan diğer şirketlerin Sayıştay denetiminden muaf tutulması yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 7 yıl önce
CHP bunu her zaman yapıyor. Alışkanlık oldu.