CHP'de 105 seçim bölgesinde adaylar belli oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Parti Meclisi'nde 105 seçim bölgesindeki belediye başkan adaylarını belirlediklerini bildirdi.

CHP'de 105 seçim bölgesinde adaylar belli oldu
24 Ekim 2018 Çarşamba 18:00

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yerel seçim gündemi ile toplandı.

Aday belirleme yöntemi ile bazı seçim çevrelerindeki adayların görüşüldüğü Parti Meclisi toplantısı 3,5 saat sürdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, düzenlediği basın toplantısında, tüm seçim çevrelerinde binlerce aday adayı içinden en doğrusunu belirlemek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Bugün gerçekleştirdikleri Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM toplantılarıyla 105 belediye başkanı adayını belirlediklerini anlatan Torun, bu 105 isim arasında yola devam etmek istedikleri mevcut belediye başkanları olduğunu bildirdi.

Torun, "105 belediye başkanı adayımızın hepsi de örgütümüzün ve yereldeki tüm kesimlerin üzerinde mutabık oldukları isimlerdir. Yani bugün burada üzerinde tam uzlaşı sağlanan adaylarımızı açıklıyoruz." dedi.

İyi ile yetinmediklerini, en iyiyi aradıklarını aktaran Torun, şöyle konuştu:

"En iyiyi bulma sürecimiz devam ediyor ve aralık ayına kadar büyükşehirlerin de aralarında olduğu adaylık sürecini netleştirmiş, adaylarımızı büyük ölçüde açıklamış olacağız. Bizim tüm belediyelerimiz kıymetlidir. Tüm belediye başkanlarımız birer kahramandır. Her kahraman iyi birer liderdir. Bizim başkanlarımız, liyakat temeliyle en iyi ekipleri kurar, en az kaynakla en büyük toplumsal faydayı yaratır. Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilecek yeni belediye başkanlarımızı da bu anlayışa uygun hareketle en büyük toplumsal faydayı temin edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Ülkemizin dört bir yanından belediye başkanı adaylarımızı açıklıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanında nerede CHP’li bir belediye varsa, orada huzur var, kardeşlik var, bereket var, özgürlük var. 2019 seçimlerinde CHP belediyelerinin sayısını artırıp huzur, bereket ve refahı ülkemizin her yanına yayacağız. Üzerinde uzlaştığımız, bütün kesimlerin ittifakıyla aday gösterilen isimleri bugün kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biz parti olarak başından beri sandıkta ittifakı yani halkın ittifakını savunuyoruz. Bu gün açıkladığımız adaylarımızın tümü de zaten herkesin üzerinde anlaştığı, herkesin ittifakı ile ortaya çıkmış adaylardır."

Belirlenen adayları tebrik eden Torun, Türkiye’yi yerelden başlayarak hem ekonomik hem de demokratik olarak yeniden ayağa kaldırmak için adaylara büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Açıklamalarının ardından soruları yanıtlayan Torun, açıkladıkları adaylardan 39'nun mevcut belediye başkanları olduğunu anımsattı.

Torun, bundan sonra aday belirleme yöntemlerinin nasıl olacağına yönelik bir soru üzerine, "Eğilim yoklaması, anketlerle desteklenecek. Yine heyetler, illeri ziyaret edecek ve genel raporlarlama yapacak. Ayrıca tabii ki önseçim de olacak, daha sonraki süreçte." yanıtını verdi.

24 Haziran'daki seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin İstanbul'la ilgili önseçim çağrısında bulunduğunun ve Ankara için Mansur Yavaş isminin öne çıktığının hatırlatılması üzerine Torun, "Aday tespit yöntemleri ve aday tespitinde çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada açıkladığımız isimler üzerinde uzlaşılan adaylardır." yanıtını verdi.

Torun, PM'de halen adaylık başvurusu devam ederken, adayların belirlenmesine bazı üyelerin tepki gösterdiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine ise "Bu açıkladığımız adaylar tamamen uzlaşı içerisinde ve birçoğu tek aday olan yerler. O anlamda zaten süreç tamamlansa dahi farklı aday durumu ortaya çıkmayacak yerler." değerlendirmesini yaptı.

İttifakla ilgili bir soru üzerine de Seyit Torun, CHP olarak halkla ittifak yapacaklarını bildirdi.

Açıklanan listeye göre CHP'nin Ankara Güdül adayı Sevilay Akyüz, Bursa Gemlik adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Çanakkale Biga adayı mevcut başkan İsmail Işık, Kocaeli Dilovası'nda Kemal Memiş, Niğde Bor adayı Şenol Bengü, Nevşehir Ürgüp'te ise eski belediye başkanı Bekir Ödemiş oldu.


Kaynak: AA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.