Cerablus operasyonuna kaç Türk askeri katıldı? Operasyona katılan Türk askeri sayısı

Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus, DAEŞ terör örgütünden temizlendi. Operasyonda büyük başarılar elde eden Türk askerinin sayısı merak ediliyor. Peki Suriye Cerablus operasyonunda kaç Türk askeri yer aldı? Fırat KAlkan operasyonu görüntüleri - İşte Cerablus Fırat Kalkan Operasyonuna katılan Türk askeri sayısı haberimizde.

Cerablus operasyonuna kaç Türk askeri katıldı? Operasyona katılan Türk askeri sayısı
25 Ağustos 2016 Perşembe 13:45

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nün Kuzeyinde yer alan Cerablus ilçesinde terör örgütü YPG ve DAEŞ'in temizlenmesi amacıyla başlattığı Fırat Kalkan Operasyonuna kaç Türk askerinin katıldığı merak ediliyor. Suriye'de bulunan muhalifler ile birlikte düzenlenen operasyonda Türk askeri ve muhalifler Cerablus'a girdi ve DAEŞ'i bölgeden temizledi. Peki operasyona kaç Türk askeri katıldı? Cerablus Fırat Kalkan Operasyonu ile ilgili merak edilenler haberimizde

"ÖSO birlikleri şu anda Cerablus şehir merkezinde. Gelen silah seslerinin sebebi çatışma değil. Ateşli keşif yapıyor birlikler. Ateşli keşfin sebebi ise IŞİD'in hem geride mayın bırakması hem de binaları bombayla tuzaklaması.

24 Ağustos 2016 saat 04.00'da başlayan Cerablus operasyonunda TSK'ya bağlı birlikler, düzen ve plan içerisinde Suriye'nin Kuzeyinde bulunan DAEŞ mevzilerini tek tek imha etti. Tankların ve uçakların katıldığı operasyona Suriye'deki muhaliflerde bulundu. Dün öğlenden sonra muhalif askerler Cerablus'a girdikleri görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Ancak herkesin merak ettiği konu Fırat Kalkan Operasyonuna kaç Türk Askerinin katıldığı oluyor.

İşte operasyona katılan Türk askeri sayısı;

Toplam 11 F-16 uçağının olduğu toplam 17 uçağın katıldığı operasyona 200 mekanize birlik, 150 özel kuvvet (Bordo Bereli) askeri toplam 350 Türk askeri Cerablus Fırat Kalkan operasyonuna katıldı. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın da Cerablus'a gittiği belirtildi. 

Bölge tamamen terör örgütlerinden arındırılana kadar operasyonların devam edeceği ifade edilirken, 70 kilometrelik bir hattan söz ediliyor. Bu yüzden operasyonların bitiş tarihi ile ilgili net bir bilgi söylenmiyor. 


Fırat Kalkan Operasyonu Görüntüleri için TIKLAYINIZ


 


Etiketler; #cerablus
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.