Çelik'ten vize serbestisi açıklaması

AB Bakanı Çelik, AB ile vize serbestisi çalışması ile ilgili, "Bunu tamamlamış bulunuyoruz. Türkiye'nin çalışması bugün yarın AB Komisyonu'na teslim edilecek." açıklamasında bulundu.

Çelik'ten vize serbestisi açıklaması
07 Şubat 2018 Çarşamba 12:40

AB Bakanı Ömer Çelik,  TBBMM AB Uyum Komisyonu Başkan ve Üyeleri ile biraraya gelerek açıklamalarda bulundu.    Toplantıda, TBMM AB Uyum Komisyonu ile Türkiye-AB ilişkilerinde  gelecek dönemde atılacak adımları istişare edeceklerini belirten Çelik, gelecek  yılın Türkiye-AB ilişkileri acısından dinamik bir süreç olacağını söyledi.

Türkiye'nin AB ile vize serbestisine ilişkin yaptığı çalışmalara  değinen Çelik, "Vize kağıdıyla ilgili çalışmalarımız vardı. Bu çalışmayı da  tamamlamış bulunuyoruz. Türkiye'nin çalışması bugün yarın AB Komisyonuna teslim  edilecek." dedi. Bu süreçte Türkiye'nin üzerine düşenleri yerine getirdiğini vurgulayan  Çelik, "Esasında bize göre 72 kriterin hepsi yerine getirilmiştir de bazı  konularda bazı değişiklikler olabilir mi gibi bir tartışma yürüyordu. O  tartışmada en azından Türkiye'nin yapacağı çalışma tamamlanmıştır ve bu çerçevede  de Komisyona verilecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye-AB yakınlaşması açısından Avrupa'nın bu fırsatı kaçırmaması  gerektiğini söyleyen Çelik, 18 Mart anlaşmasının sadece mali yardımlardan ibaret  olmadığını, gönüllü yerleştirme, vize serbestisi, fasılların açılması konularının  da anlaşmada yer aldığının altını çizdi.

AB ile İİT arasında zirve önerdiklerini belirten Çelik, "Bu zirvede, eğer  gerçekleşirse ki 2018 yılı içinde gerçekleşmesi, örneğin Türkiye-AB Zirvesi'nden  sonra gerçekleşmesi, eğer yetiştirebilirlerse, buna hazırlık yapabilirlerse  hazirana doğru gerçekleşebilmesi, mayısta gerçekleşmesi bence son derece önemli  küresel mesajın ortaya çıkması bakımından verimli bir zirve olur." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.