Celabrus operasyonunun adı 'Fırat Kalkanı'

DAEŞ'i temizlemek için Celabrus'ta başlatılan operasyonun adı belli oldu: 'Fırat Kalkanı'

Celabrus operasyonunun adı 'Fırat Kalkanı'
24 Ağustos 2016 Çarşamba 10:01

DAEŞ'i temizlemek için Cerablus'a başlatılan harekatın adı 'Fırat Kalkanı Operasyonu' olarak belirlendi.

TSK Suriye'nin Celabrus bölgesine sabah 04.00'da terör örgütü DAEŞ'in temizlenmesi amacıyla operasyon başlattı. Harekata 'Fırat Kalkanı' adı verildi. 

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada Suriye hudut hattında şu anda Kara ve Hava Kuvvetlerine ait unsurların büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Piyade birliklerimiz (Mekanize ve havan unsurları dahil) Tank ve Topçu Birliklerimiz (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birliklerimiz, harekatta hayati önemi haiz olan muhabere birliklerimiz, lojistik destek unsurlarımız, Hava Kuvvetlerimizin hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) bir bütün halinde harekatın başarısı için büyük bir uyum içerisinde çalışmaktadırlar"

"Her birinin faaliyeti diğerlerinin başarısı için hayati önemdedir. Şu ana kadar Hava Kuvvetlerimizce 12 hedef vurulmuş ve tam isabet teyidi alınmıştır. Topçu, ÇNRA, HAVAN tüm ateş destek vasıtalarımızla açılan atışlar sonucunda 70 hedef tam isabetle vurularak imha edilmiştir"

Operasyona katılan birlikler:

Piyade birlikleri (mekanize ve havan unsurları dahil)
Tank ve topçu birlikleri
Geçit açaN
Mayın temizleyen istihkam birlikleri
Muhabere birlikleri
Lojistik destek unsurları
Hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları
İHA'ların katıldığı belirtildi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.