Çavuşoğlu'ndan dünyaya kritik uyarı

G-7 ülkelerinin dışişleri bakanları zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Artık Esad'sız bir Suriye için Rusya'nın da ikna edilmesi gerektiğini vurguladık. Biz en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunun altını çizdik" dedi.

Çavuşoğlu'ndan dünyaya kritik uyarı
11 Nisan 2017 Salı 10:45

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İtalya'daki G-7 ülkelerinin dışişleri bakanları zirvesine katıldı. Zirvenin Suriye oturumlarına katılan bakan Çavuşoğlu, "Elimizdeki bilgilere göre rejimin hala kimyasal silah kullanma kapasitesi var." dedi.

Çavuşoğlu, zirvenin ardından "Tillerson, G7'den sonra Moskova'yı ziyaret edecek. Burada Moskova'yla konuşulması gerekenleri konuştuk. Artık bu rejimle Suriye'nin devam edemeyeceği aşikardır. Geçiş hükümetinin bir an önce hayata geçirmek lazım. Terör örgütleriyle de mücadeleye devam. Sadece kimyasal silahlarla değil, tank ve diğer konvansiyonel silahlarla da rejimin muhalefeti vurmaya ve masum insanları öldürmeye devam etmemesi gerekiyor. Ateşkesten bu yana sık sık rejim ateşkesi ihlal ediyor. Olası riskleri de gündeme getirdik. İdlib'e saldırabileceklerini, buna da hazır olmamız gerektiğin vurguladık. Artık Esad'sız bir Suriye için Rusya'nın da ikna edilmesi gerektiğini vurguladık. Biz en iyi çözümün siyasi çözüm olduğunun altını çizdik." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.