Çavuşoğlu'ndan Almanya'da önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenliyor. İşte o önemli açıklamalar..

Çavuşoğlu'ndan Almanya'da önemli açıklamalar
06 Mart 2018 Salı 16:28

Almanya'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ortak basın toplantısı yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu son iki ayda Almanya'ya üçüncü ziyaretini gerçekleştirdi. 

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde: 

2 ülke arasındaki ikili mekanizmaların işletilmesi konusunda bu takvimi gözden geçireceğiz. Almanya ve Türkiye'nin bölgesel konularda iş birliği çok önemli. Burada biz birbirimizi rakip olarak görmüyoruz. Birlikte katkı sağlayabileceğimizi düşünüyoruz.

Astana süreci soçi ve cenevre surici ile birlikte siyasi bir çözüme ulaşmak istiyoruz. BMGK kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor. Biz Afrin'de Terör örgütü ile mücadele ediyoruz. 

Bakan Çavuşoğlu'nun Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nın bu akşam düzenlenecek açılışına katılması bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.