Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısına çıkıyor

MİT TIR'larının durdurulması olayında yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün sanık olduğu "Selam-Tevhid'de Kumpas" davasının ilk duruşması bugün başlıyor.

Can Dündar ve Erdem Gül hakim karşısına çıkıyor
25 Mart 2016 Cuma 10:09

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Erdem Gül'ün arasında bulunduğu 122 sanığın yargılandığı "Selam Tevhid'de Kumpas" davasının ilk duruşması bugün yapılıyor. MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları iddiasıyla yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül bugün hakim karşına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından hazırlanmış   Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulması ile ilgili 473 sayfalık iddianame bulunuyor. FETÖ terör ötgütü lideri Fethullah Gülen, paralel yapının yazarlarından Emre Uslu'nunda aralarında bulunduğu 122 sanığın yargılandığı "Selam Tevhid'de Kumpas" davası iddianamesinde, MİT tırlarının Suriye'de bulunan Türkmenlere yardım malzemesi taşıdığı, FETÖ/ PDY terör örgütü yöneticisi ve üyesi konumundaki şüpheliler tarafından sahte ihbar ve deliller uydurularak durdurulduğu anlatılıyor. Can Dündar ve Erdem Gül'ün teröre destek veren ülke sıfatıyla yargılanacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Herkes hukuka hesap vermeli. Basın özgürlüğü, dokunulmazlık değildir.