Çalışan bayanlar için yeni düzenleme

Devlet, iş hayatında kadınların hayatını kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler yapıyor. Kadınlar artık gece işlerinde 7 buçuk saatten fazla çalışamayacak ve evlerinden araçlarla işe götürülüp, getirilecek.

Çalışan bayanlar için yeni düzenleme
02 Mayıs 2017 Salı 10:35

Kadınların çalışma hayatındaki artışını destekleyen hükümet bu konuda bayanların yanında yer almaya devam ediyor. Hem yerlerinde hem de evlerinde oldukça yük alan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak adına yeni düzenlemeler yapılıyor.

İstihdam, yatırım, üretim ve sosyal politikalarda kadına pozitif ayırımcılık yapan hükümet, gece çalışmalarında da korumaya almaya hazırlanıyor. Özellikle de gece çalışan kadınlarla ilgili köklü değişiklikler yapıldı.

Yapılan yeni düzenlemeler sayasinde, artık kadınlar gece işlerinde 7.5 saatten fazla çalıştırılamayacak. Gece çalışacak kadınların isim listeleri iş müfettişlerince yapılan denetimlerde gösterilmek üzere saklanacak. Gece çalışan kadınlar evlerinden uygun araçlarla alınarak işe götürülüp getirilecek.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kadınların gece çalıştırılabilmeleri için işe başlamadan önce çalışmalarında sakınca olmadığına yönelik sağlık raporu alınması gerekiyor. Çalışanın özel durumu, işyerinde maruz kalınan sağlık ve güvenlik risklerini de dikkate alarak işyeri hekimince belirlenen düzenli aralıklarla sağlık muayenelerinin yapılması sağlanmalı" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.