Bylock kullanan 122 bin kişinin listesi emniyet ve savcılıkta

MİT, FETÖ'nün şifreli yazışma programı Bylock kullandığı öğrenilen 122 bin kişinin isim listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. 18 milyon mesajın yer aldığı ifade edildi. MİT Bylock üzerinde çalışmayı titizlikle devam ettiriyor.

Bylock kullanan 122 bin kişinin listesi emniyet ve savcılıkta
01 Mart 2017 Çarşamba 08:30

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar hız kesmeden devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), örgütüm şifreli yazışma programı Bylock kullanan 122 bin kişiyi tespit etti. MİT 122 bin kiinin isim listesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

FETÖ'nün örgüt içerisinde önemli kararları görüştüğü Bylock, deşifre oldu. MİT'in titiz çalışması sonrasında Bylock kullandığı tespit edilen isimler tek tek belirlendi. Savcılıklar, Bylock kullananlar hakkında gerekli işlemleri yürütüyor. 

KOM Bylock Listesini Veritabanına indirdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da MİT tarafından kendisine teslim edilen ByLock listesini, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'na verdiği bildirildi. KOM Daire Başkanlığı'nın listeyi kendi veri tabanına aktardığı öğrenildi. İllerdeki KOM şube müdürlüklerinin de kendilerine verilen şifre ile bu listede sorgulama yapabildiği belirtildi. Her ilde şifre verilen bir veya iki görevlinin KOM Daire Başkanlığı sayfasında sorgulama yapabildiği bildirildi. Şifre ile sayfaya giriş yapan görevlilerin, TC kimlik numarasından veya telefon numarasından sorgulama yaptığı öğrenildi.

ByLock çıkmayan bazı telefonlarda ByLock bulunduğunun belirlendi

İllerdeki KOM şubeleri tarafından yapılan sorgulamada, ByLock bulunduğu tespit edilen telefon numarasının öncelikle kim tarafından kullanıldığına bakıldığı öğrenildi. Telefon hattını alan ile kullanan farklı kişi ise kullanan kişi hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Yenilenen listede daha önce yapılan sorgulamalarda ByLock çıkmayan bazı telefonlarda ByLock bulunduğunun belirlendiği belirtildi. Daha önce ByLock kullandıkları iddiası ile haklarında işlem yapılan şüpheliler ile ilgili de gerek görüldüğü takdirde hataya yer vermemek için yeniden sorgulama yapıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili detaylı çalışma devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.