Bulgaristan, FETÖ'nün kaçak finansörü Abdullah Büyük'ü iade etti - Abdullah Büyük Kimdir?

Fethullah Terör Örgütü'ne (FETÖ/PYD) finans sağladığı gerekçesi ile aranan ve ardından Bulgaristan'a kaçan Abdullah Büyük'ün Kapıkule sınır kapısından iadesinin gerçekleştirildiği bildirildi. Peki FETÖ'nün finanscısı Abdullah Büyük kimdir?

Bulgaristan, FETÖ'nün kaçak finansörü Abdullah Büyük'ü iade etti - Abdullah Büyük Kimdir?
10 Ağustos 2016 Çarşamba 17:34

Dışişleri Bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Abdullah Büyük adlı bir FETÖ mensubunun Bulgaristan'a siyasi sığınma talebi Bulgar makamları tarafından reddedildi. Bulgar makamları iade kararı verdi ve şu anda Türkiye'ye getiriyoruz" diyerek sabah saatlerinde yaptığı açıklamasında Büyük'ün Türkiye'ye getirileceğini duyurmuştu.

Abdullah Büyük kimdir?

FETÖ'nün finans sağlaycısı olan Abdullah Büyük işadamı olarak görev yapmaktadır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan Büyük, Bugaristan'a kaçmıştı. FETÖ'cü işadamı Abdullah Büyük, bugün Bulgaristan güvenlik güçleri tarafından Kapıkule Sınır Kapısı'na getirilerek Türkiye'ye iade edildi. Himmet Operasyonu kapsamında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Abdullah Büyük, adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştı. Firar ettiği anlaşılan Büyük hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Bugün Bulgaristan FETÖ'cü Abdullah Büyük'ü iade etti. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.