Booking.com'dan durdurulma kararına ilişkin açıklama

Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararına ilişkin, online otel rezervasyon portalı Booking.com'un, İstanbul'daki mahkeme ile aynı görüşte olmadıkları ve temyize gidecekleri bildirildi.

Booking.com'dan durdurulma kararına ilişkin açıklama
30 Mart 2017 Perşembe 17:59

Online otel rezervasyon portalı Booking.com'un, Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulması kararına ilişkin, İstanbul'daki mahkeme ile aynı görüşte olmadıkları ve temyize gidecekleri bildirildi.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce dün Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan bugün de karar nedeniyle Türkiye'deki tesisleri listesinden çıkartmak zorunda kalan Booking.com'dan ilk açıklama geldi. 

Açıklamada, Booking.com'un İstanbul'daki mahkeme ile aynı görüşte olmadıkları ve temyize gidecekleri kaydedilerek, "Bir elektronik ticaret ve teknoloji şirketi olarak Türk müşterilerin tüm dünyadan karşılaştırmalı konaklama ve rezervasyon yapmalarını şeffaf ve kolay bir platformda sunarak pazarda sağlıklı bir rekabetin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Aynı zamanda müşterilerine konaklama hizmeti sunan 13 bin Türk işletmesine yardımcı oluyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye faaliyetlerini durdurmuştu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) avukatları, seyahat acentalarına karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla, online rezervasyon portalı booking.com aleyhine, faaliyetlerinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi ise, online otel rezervasyon portalı booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı almıştı.

Önceden rezervasyon yaptıranlar ne olacak?

Şimdiye kadar booking.com aracılığı ile yapılan rezervasyonlarda bir sorun olmayacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.