Bombacının cenazesine katılan HDP'liler için savcılık devreye girdi

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vezneciler semtinde 7 Haziran'da çevik kuvvet polislerini taşıyan araçlara yönelik yapılan canlı bomba saldırısını gerçekleştiren terörist Eylem Yaşa'nın tabutunu taşıyanlar için inceleme başlatıldı.

Bombacının cenazesine katılan HDP'liler için savcılık devreye girdi
17 Haziran 2016 Cuma 09:53

İstanbul Vezneciler semtinde 7 Haziran'da çevik kuvvet polislerini taşıyan araçlara yöenlik yapılan canlı bomba saldırısında, 7 polisin şehit olduğu, 4 kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba Eylem Yaşa'nın cenaze törenine katılan HDP'liler için inceleme başlatıldı. 

Veznecilerdeki saldırıyı gerçekleştiren terörist Eylem Yaşa'nın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla getirildiği Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer, Kayapınar Belediyesi Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat'ın da aralarında bulunduğu bazı partililerle birlikte katıldı.

DBP ve HDP'liler tarafından terör örgütünü simgeleyen bez parçasının sarılı olduğu tabutu taşıması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.


Etiketler; #hdp #veznecier
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.