Bişkek'in yeni hastanesi Türkiye'den

TİKA'dan yapılan açıklamalara göre Bişkek'te 52 yataklı Türk Hastanesi yapılıyor.

Bişkek'in yeni hastanesi Türkiye'den
26 Ocak 2017 Perşembe 20:49

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Koordinatörü Evren Rutbil, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 52 yataklı modern bir hastane inşa edileceğini açıkladı. Hastanenin recep Tayyip Erdoğan'ın sözü olduğu için yapıldığını dile getiren Rutbil, "Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi" ismini taşıyacak modern bir hastane inşa edildiğini söyledi.

%40'ı tamamlandı

Rutbil, hastane inşaatının yüzde 40’ının tamamladığını, bu yılın sonunda hizmete hazır hale gelmesinin hedeflendiğini bildirdi. Rutbil, Türkiye ve Kırgızistan’ın ortak işleteceği hastanenin işletme koşullarını belirlemek için şubatta Türkiye’den bir heyetin geleceğini söyledi.

Türkiye'den ekipman desteği

Türkiye’nin, inşaatı tamamlanmasının ardından hastaneye her türlü ekipman yardımı ile personele eğitim verilmesi gibi konuları da üstleneceğini dile getirdi.

Rutbil, "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığından Kırgızistan’a iki yıl önce bir ekip geldi. Bu ekip, ülkede sağlık alanındaki ihtiyaçları tespit ederek hangi alan ve branşlarda destek verilmesi gerektiğini belirledi. Buna göre, hastane gastroenteroloji, kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, girişimsel radyoloji gibi 6 bölümden oluşacak” ifadesini kullandı.

Bu ülkedeki sağlık sektörünün altyapısı, yüksek eğitimi, tecrübeli kadro ve geniş hizmet ağı ile sağlam ve güçlü olduğunu ifade eden Rutbil, “Ülkede sağlık altyapısı iyi durumda. Sağlam ve güçlü. Bütçe yetersizliği nedeniyle son teknolojik cihazların eksikliği görülüyor” diye konuştu.

Bişkek'in batısında Çek gazeteci Julius Fuçik'in adını taşıyan parkın yanında 13 bin 500 metrekare alanda inşa edilen Kırgız-Türk Dostluğu Bişkek Hastanesi dört kattan oluşacak. Projede bahçe ve otoparkı da bulunan hastane 52 yatak kapasiteye sahip olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.