Bilim Adamları Beyni Kontrol Etmeyi Başardı

Bilim adamları ses dalgaları ile bir beyni kontrol etmeyi başardı.

Bilim Adamları Beyni Kontrol Etmeyi Başardı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bilim adamları ses dalgaları ile bir beyni kontrol etmeyi başardı.

Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen çalışmada ultrasyon dalgaları ile bir kurtçuğun beyin nöronlarına etki sağlanarak hayvanın farklı yönlere gitmesi sağlandı.

Bilim adamı Stuart Ibsen konu ile ilgili açıklamasında beynin derinliklerinde istenilen bölgeyi harekete geçirmek üzerine yapılan bu çalışmanın büyük bir avantaj sağlayacağını belirtirken aynı deneyi bir farede deneyerek yöntemin memeliler üzerinde işe yarayıp yaramayacağını kontrol edeceklerini söyledi.

Deney için daha önce beyin haritası çıkartılmış olan “Canenorgabditis elegans” türü bir kurtçuk kullanılırken, yeryüzündeki en basit sinir sistemine sahip kurtçukların beyninde sadece 302 nöron bulunuyor.

Daha önce geliştirilen bir yöntemde ışığın kullanılması ile bir teknik geliştirilmiş fakat ışığın dokulara nüfuz edememesi ve çabuk dağılması nedeni ile yöntem başarılı olamamıştır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.