Berat Albayrak'ın Dünya Enerji Kongresi açıklaması

Bugün başlayan 23. Dünya Enerji Kongresi açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak; mevcut iş birliği ve projelerin değerlendirileceğini ve olumlu bir sinerjinin oluşacağına vurgu yaptı.

Berat Albayrak'ın Dünya Enerji Kongresi açıklaması
09 Ekim 2016 Pazar 16:32


              Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek 23. Dünya Enerji Kongresi bugün başlıyor. 13 Ekim tarihine kadar sürecek. Enerji sektörünün geleceğinin tartışılacağı 23. Dünya Enerji Kongresi, 1977'den sonra ilk kez İstanbul'da düzenleniyor. 
             23. Dünya Enerji Kongresine  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katılacak. Rusya Devlet Başkanlığı Danışmanı Yuriy Uşakov, "Putin'in Türkiye ziyareti 10 Ekim'de gerçekleşecek. Putin'in Dünya Enerji Kongresi'nde bir konuşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili bir teması olacak" dedi.
               Putin, 11 Ekim'de de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.
               Berat Albayrak'ın ev sahipliğinde düzenlenen kongre 'Yeni Ufukları Kucaklamak' temasıyla düzenleniyor.  70'in üzerinde ülkeden global enerji sektörüne yön veren 250 ismin kürsüye çıkacağı 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak basın açıklaması yaptı.  İşte Enerji Bakanı Albayrak'ın konuşmasından önemli açıklamalar;
** Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bilindiği üzere 4 devlet başkanı, 250'den fazla Bakan ve CEO düzeyindeki katılımcıyla Enerji Kongresi'nin başlangıcını yapıyoruz. 4 gün sürecek kongrede 85 ülkeden 265 konuşmacı 65 konuyu tartışacak.
** Enerji sektörünün küresel bazda en üst temsilcilerinin biraraya geleceği 23. Dünya Enerji Kongresi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla mevcut projeleri ve işbirliği fırsatlarını değerlendireceğiz. Çok olumlu bir sinerji ortaya koyacaktır.
* *Enerjide yeni bir dönemdeyiz. Enerjinin üretimi dağıtımı konusunda bölgesel itici bir güç olacaktır. Enerjiyi barışın teminatı olarak gördüğü bölgesel refahının önemini daha da artırmaktadır. Kongrenin bahsettiğimiz üzere enerjinin bütün taraflarının olumlu bir sinerji yaratacağı 'Barış için enerji' dediğimiz mottoda da yeni ufuklar oluşacağına inancımız tamdır.
** Bu manada bu gibi organizasyonları önemsiyoruz. Küresel paydaşlar burada 'Barış İçin Paylaşım' olgusuna büyük bir katkıda bulunacaklardır. Bugünlerde sorunlara kapsayıcı çözümler bulunması için bütün paydaşları biraraya getirerek, söz hakkı tanıyacak olması açısından önemli bir mihenk taşı olacağını düşüyoruz. Sadece enerji sektörünü değil ekonomi, siyaset, uluslararası ilişkiler gibi konuları da gündeme getirerek analiz edilmesini sağlayacaktır.
* *Türkiye coğrafi bir terimin çok ötesinde sadece bir kara parçası değildir. Bölgesinde en uzun süre siyasi istikrara sahip olarak Doğu ve Batı'da örnektir. İstikrarsızlığın hüküm sürdüğü ülkelerde çözüm odaklı, bölgesel barışın ve huzurun sağlanmasına katkıda bulunmaya devam etmektedir. Enerji diplomasisinin temeli, barışın kaynağı olması gerektiği ve bunun üzerine bir paradigma oluşturmuştur.
               Ana teması “Yeni Ufukları Kucaklamak” olarak belirlenen 23. Dünya Enerji Kongresi’nde katılımcıların, enerji sorunlarını ve çözümlerini küresel bir bakış açısıyla daha iyi anlayabilmeleri hedefleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.