Bekir Bozdağ: KHK'lar AYM'ye gönderilemez

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara'dan yaptığı açıklamada OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar için "Anayasa'ya göre KHK'lar AYM'ye gönderilemez" diye konuştu.

Bekir Bozdağ: KHK'lar AYM'ye gönderilemez
30 Eylül 2016 Cuma 12:25

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezinde 13. Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapan Bozdağ, CHP'nin KHK'ları AYM'ye götürülmesi hakkında  "Anayasa'ya göre KHK'lar AYM'ye gönderilemez" ifadesinde bulundu.

Gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ,  2. darbe kalkışması içinse "Tedbir almazsak Türkiye yine darbelerle karşılaşır. Ders aldık." şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ'ın Ankara'daki konuşmasında önemli başlıklar:

Darbeden ders aldık

Tedbir almazsak Türkiye yine darbelerle karşılaşır. Ders aldık. Ordunun yeniden yapılandırılması noktasında da kararlar aldık. Türk ordusunun içinde FETÖ'nün ya da başka bir alçağın talimatı ile ölmeye, öldürmeye gidenler olduğu sürece Türkiye güçlü bir devlet olma vasfını sürdüremez. Bizim ordumuzun içinde devletin ve milletin emriyle ve onları yönetenlerin emriyle görev yapanların olması gerekir. Herhangi bir devlet kendisine ihanet edenleri çalıştırmak zorunda olursa devlet olma vasfını sürdüremez.

Bu ülkeye ihanet edenler endişe etsin

Devletler, sadakatlerinden şüphe ettikleri kamu görevlilerini çalıştırmak durumda değildir. Dünyanın hiçbir yerinde bu olmaz. ABD bunu yapar mı? Türkiye adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir. FETÖ yada PKK mensupları devletin içinden tek tek ayıklanacaktır. Bu devlete değil terör örgütlerine sadakati olanlar devlette istihdam edilmeyecektir. Bu ülkeye ihanet edenler endişe etsin.

Bu kadar insanı öldüren katil değil midir?

Fetullah Gülen, yalancıların şahıdır. Onunla birlikte hareket edenler de öyle. 17 Aralık'ta hukuk darbesi yaptılar. 10 laf söylediler 10'u da yalan çıktı. 15 yalan söylese, 15 yalana inanmaya hazır bir yapı var. FETÖ'cü askerler itirafçı olmasın çözülmesin diye kara propaganda yapıyorlar. Cennet vaat ediyor. Bu kadar insanı öldüren katil değil midir? Bilmeden FETÖ'ye destek verenler ayrılsın.

'İşkence' iftirasını gerçekmiş gibi sunmasınlar

Türkiye cezaevlerinde kötü muamele ve işkence yoktur. Uluslararası AF Örgütü veya başka bir uluslararası örgütün söylemesine gerek yok. Biz kötü muameleye izin vermedik, vermeyiz. 'İşkence' iftirasını gerçekmiş gibi sunmasınlar. Elinde delil olan göndersin. İsim, yer, adres vermiyorlar. Yalan olduğunu ortaya çıkaramıyoruz. En ufak bir ihmal ve ihlal yok.

KHK'lar AYM'ye gönderilemez

OHAL sadece devlete uygulanmıştır, vatandaşlarımızın etkilenmesine izin verilmemiştir. CHP, bazı KHK'ları AYM'ye taşıdı. Gerekçeleri 'KHK ile değişiklik yapamazsınız'. Anayasa'da 'OHAL süresince Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, gerekli durumlarda KHK çıkarabilir' yazıyor. Konu sınırı yok. Anayasa'ya göre KHK'lar AYM'ye gönderilemez.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.