Bekir Bozdağ'dan 'Başkanlık' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başkanlık sistemi için CHP'ye yüklenerek "İstediğiniz kadar yok deyin var. Gerçek çok açık ortada." diye konuştu.

Bekir Bozdağ'dan 'Başkanlık' açıklaması
13 Ekim 2016 Perşembe 12:33

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ​Uluslararası Hukuk Kongresi'nde başkanlık sistemi açıklamasında bunun fiili bir durum olduğu ve artık bu durumla yüzleşilmesi gerektiğini vurguladı.

Bozdağ, başkanlık sistemi konusunda şunları söyledi:

"Bu işin adını koymamız kadar doğru ne olabilir. CHP farklı düşünüyor. Siz farklı düşündüğünüzde durum değişiyor mu? Türkiye'de bugün Sayın Bahçeli'nin dediği gibi fiili başkanlık durumu yok mu? İstediğiniz kadar yok deyin var. Gerçek çok açık ortada. Öyleyse bizim bu gerçekle yüzleşmekten kaçmamızın ülkemize ne faydası var? Geçmişte de 'Cumhurbaşkanının doğrudan halk tarafından seçilmesi sistem değişikliği gerektirir' diyen birçok hukukçu oldu. Türkiye'de bir yandan cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi için anayasa değişikliği oldu. Bir yandan cumhurbaşkanına tanınan büyük yetkiler var. Siyasi partiler bu konuyu Meclis'e getirmeli. Meclis, 330'un üzerinde bunu kabul ettiğinde halkımıza sorarız. Türk halkı ne derse tartışma biter. Halk bu sorunu çözer. Çünkü bu millet hangi soruna el attıysa onu çözüyor. Ben eminim ki sistem sorunlarını da çözecek olan Türk halkıdır" 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.