BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'de gözaltına alındı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'de gözaltına alındı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'de gözaltına alındı
05 Mayıs 2016 Perşembe 09:34

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'de Havaalanında gözaltına alındı. Mustafa Destici'nin gözaltına alınması ardından Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesi beklenirken Destici'nin 4 gün önce Miraç Kandili için Kudüs'e gittiği ve Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Türkiye'ye dönüş yaparken gözaltına alındı belirtildi.

Foxtv'nin  yaptığı habere göre Mustafa Destici'nin "Arkadaşlarımı almadan İsrail'den gitmem" dediği ve pasaport kontrolü sırasında gözaltına alındığı konusunu ele alarak BBP Medya'nın Twitter hesabından atılan tweette şu ifadeler yer alındığı belirtildi:

''SON DAKİKA: İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker KAYALIOĞLU ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı.Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici: Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem dedi'' 



Mustafa Destici serbest bırakıldı

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, BBP lideri Destici ve eşiyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ve Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Tel Aviv'deki havaalanında TSİ 07.30'da gözaltına alınmasının ardından 1,5 saat sorguda kaldığı bildirildi.  Neden gözaltına alındıkları ise belirtilmedi. 

13:30'da Ankara'ya gelecekler

BBP'den yapılan son açıklamada ''Genel Başkanımız Sayın Mustafa Desticibugün saat 13:30 da Esenboğa Havalimanı'na inecektir'' denildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.