Bayramda Şehitler Makamı'na ziyaret akını

Kurban Bayramı arifesinde, 15 Temmuz şehitleri anısına inşa edilen Şehitler Makamı'na ziyaret akını yaşandı. Anıta gelen vatandaşlar, şehitler için dua etti, Kur’an okudu. Eşi ve 4 yaşındaki çocuğuyla gelen Ali Yavuz, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşananların canlı tanığıyım. O karanlık geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Bayramda Şehitler Makamı'na ziyaret akını
01 Eylül 2017 Cuma 10:00

Vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz 2016’da şehit olanlar anısına yaptırılan “Şehitler Makamı”na ziyarette bulunuyor. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların şehitlikleri ziyareti sürüyor. Bazı vatandaşlar da İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa ettirilen “Şehitler Makamı”na gelerek, 15 Temmuz şehitleri için dua etti, Kur’an-ı Kerim okudu.

15 TEMMUZ GECESİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Şehitler Makamı’na eşi ve 4 yaşındaki çocuğuyla gelen Ali Yavuz, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Darbe girişimini Sakarya’nın Karasu ilçesine giderken yolda öğrendiğini anlatan Yavuz, “15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşananların canlı tanığıyım. Bugün de buraya eşim ve çocuğumla şehitlerimiz için dua etmeye geldik. Abide çok güzel olmuş. Yaptıranlardan Allah razı olsun. O karanlık geceyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Ben 4 yaşındaki çocuğuma o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına anlatıyorum. Allah bir daha bize böyle geceler yaşatmasın” diye konuştu. 

Annelerin gözyaşı seli

Edirnekapı Şehitliği, arife günü şehit yakınlarıyla doldu. Şehit yakınları, mezar başlarında Kur’an-ı Kerim okudu, dualar etti. Yanlarında getirdikleri tespihleri mezar taşlarına astı. Bazı şehit yakınları ise mezarların bakımını yapıp, çiçek dikti. Şehitlikte görevli askerler, ailelere refakat etti. Şehit anneleri oğullarının kabri başında gözyaşı döktü.

HALİSDEMİR'İN KABRİNDE DUA EDİLDİ

15 Temmuz şehitlerinin de kabirlerinin bulunduğu Çengelköy Mezarlığı adeta ziyaretçi akınına uğradı. Öte yandan Darbeci General Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde bulunan kabrine de yoğun ziyaretçi akını yaşandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.