Bayram sonrası Rakka ve Musul operasyonu başlayacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Cerablus'a düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı'nda hedefe ulaşılmasıyla 3 ülke ile birlikte Rakka ve Musul'a operasyon BM Zirvesi'nde alınacak karara göre Kurban Bayramı sonrasında başlanacak.

Bayram sonrası Rakka ve Musul operasyonu başlayacak
09 Eylül 2016 Cuma 09:42

Türkiye'nin Cerablus'a düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı sonrasında Rakka ve Musul'a operasyon içinde planlar yapılmaya başlandı. Hazırlanmaya başlayan planlar için BM Zirvesi'nde verilecek nihai kararla Kurban Bayramı sonrasında başlatılacak. 

24 Ağustos'ta DAEŞ'i sınırdan temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda hedeflere ulaşılması Rakka ve Musul'a da operasyon düzenlenmesini için önemli bir unsur haline geldi. ABD, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın katılacağı bu operasyon için 13-20 Eylül tarihleri arasında New York'ta yapılacak BM Zirvesi'nde karar verilecek.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yüce Allah ordumuzu muzaffer kılsın. İnşallah.
Avatar
son osmanlı - 8 yıl önce
emanetleri geri alma vakti geldi.ALLAH ordumuzun ve polısımızın yardımcısı olsun.