Başkan Erdoğan Rusya'da SU-57'yi İnceledi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Rusya'da SU-57'yi İnceledi, Amerika'nın Türkiye'yi F-35 programından çıkarması kararı sonrasında Rus yapımı SU-57'leri gündemine aldı, SU-57 VE F-35’İN ÖZELLİKLERİ

Başkan Erdoğan Rusya'da SU-57'yi İnceledi
Admin
Admin
27 Ağustos 2019 Salı 16:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

Türkiye, Amerika'nın Türkiye'yi F-35 programından çıkarması kararı sonrasında Rus yapımı SU-57'leri gündemine aldı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması, Amerika'da büyük bir rahatsızlığa neden oldu.

Tüm tehditlere rağmen Türkiye'nin teslimat sürecini başlatması üzerine Amerika, Türkiye'yi F-35 programından çıkardı.

F-35 YOKSA SU-57 VAR

Bu karar Türkiye ile Rusya arasında yeni bir anlaşmanın fitilini ateşledi.

Türkiye'nin ciddi ciddi düşündüğü Su-57'ler özellikleriyle F-35'in oldukça üzerinde.

Moskova'daki Jukovski Uluslararası Havaalanı'nda düzenlenen MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın açılış törenine katılmak üzere ülkeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından karşılandı.

DETAYLI İNCELEME

Ülkeler arasındaki ilişkilere dair açıklamalarda bulunan iki lider, fuar alanındaki sergilenen aralarında 5. nesil Rus savaş uçağı SU-57'nin de bulunduğu uçak ve helikopterler hakkında yakından yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

SU-57 VE F-35’İN ÖZELLİKLERİ

-Rus Hava Kuvvetleri envanterine Su-57'nin bu yıl girmesi bekleniyor. F-35 ise başta programda yer alanlar olmak üzere bir dizi ülkede kullanılıyor.

-Su-57'nin en büyük artısı Rusyadan aldığımız Hava Savunma sistemimiz S-400 İle tam uyumlu şekide çalışması,  takviyesiz süpersonik uçuş, kısa mesafeli kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri, kapalı bölmelerde silah sistemleri, süper manevra kabiliyeti gibi özellikleri bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

-F-35 ise kısa mesafeli kalkış ve iniş, dikey kalkış ve iniş, radarlara görünmezlik (hayalet) teknolojileri ve kapalı bölmelerde silah sistemleriyle görev yapıyor.

-Rusya'nın 5. nesil savaş uçağı saatte 2 bin 600 kilometre azami hıza, F-35 saatte bin 931 kilometre azami hıza sahip bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

-Su-57, 5.8 saat uçarken F-35'te bu süre 2 saat 36 dakika. Su-57, 10 bin kilogram azami muharebe yükü taşıyabiliyor, 35 bin 480 kilogram azami kalkış ağırlığına ulaşıyor, yaklaşık 11 bin 100 kilogram iç yakıt rezervi bulunuyor.

-F-35 ise 8 bin 160 kilogram azami muharebe yükü taşıyabiliyor, 31 bin 751 kilogram azami kalkış ağırlığına ulaşıyor, yaklaşık 8 bin 900 kilogram iç yakıt rezerviyle görev yapabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SU-57'yi inceledi


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.