Başı içten kopan bebek yaşama tutunmayı başardı

Avustralya'da 16 aylık bebek Jackson Taylor'ın başı, geçirdiği trafik kazası sonucu vücudunun içinden koptu.

Başı içten kopan bebek yaşama tutunmayı başardı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Annesinin 70 kilometre hız ile kullandığı araçla, korkunç bir trafik kazası geçiren bebek çok ağır bir şekilde yaralandı. Avustralya'da 16 aylık bebek Jackson Taylor'ın başı, geçirdiği trafik kazası sonucu vücudunun içinden omurgasından koptu.

Kafası boynundan tamamen ayrılan Taylor Avustralya'nın Brisbane kentinde acil ameliyata alındı. Ameliyata alınan bebek 6 saatlik çok kritik bir ameliyatla mucizevi bir şekilde tekrar hayata tutunmayı başardı. Ameliyatta bebeğin kaburgasından bir parça alan doktorlar bir kablo ile başının omzuna tekrardan tutunmasını sağladı. Tellerden yapılan aparat, 8 hafta boyunca takılı kalacak.

Çocuğun doktoru cerrah Geoff Askin, böyle bir olay karşısında birçok bebeğin anında nefesinin kesileceğini ve hemen öleceğini söyledi. Bu durumdaki bir hastanın kurtarılsa dahi tekrar hareket etme şansının veya tek başına nefes almasının imkansız olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.