Başbakanlık'tan Celabrus operasyonuna ilişkin açıklama

Başbakanlık, TSK tarafından Celabrus'a başlatılan operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'ye saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi amaçlandığı kaydedildi.

Başbakanlık'tan Celabrus operasyonuna ilişkin açıklama
24 Ağustos 2016 Çarşamba 10:08

Başbakanlık, TSK'nın Cerablus'a başlattığı askeri harekata ilişkin açıklama yapıldı. TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Sınırda DAEŞ unsurlarına yoğun top atışları yapılıyor.

Başbakanlık'tan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri, koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesine terör örgütü DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatılmıştır.

DAEŞ ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.

Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.