Başbakan Yıldırım'dan referandum için önemli açıklama: İkametgah...

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısındaki konuşmasında referandumun tarihi ve seçim takvimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan referandum için önemli açıklama: İkametgah...
14 Şubat 2017 Salı 14:04

Başbakan Binali Yıldırım, yaklaşan referandumda oy kullanacaklar için önemli uyarılarda bulundu. Referanduma 'hayır' propagandası yürütenleride sertçe eleştiren Yıldırım, "Terör örgütleri 'Hayır' dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Buna da yürekten inanıyorum." diye konuştu.

İşte Yıldırım'ın referandum açıklaması:

PKK, FETÖ, DEAŞ, sırtını PKK'ya yaslamış HDP 'Hayır' diyor. Bunlardan ses çıkmıyor. CHP, 'Niye böyle konuşuyorsun?'. Be kardeşim, biz vatandaşımızın kararına boynumuz kıldan ince. Biz vatandaşımıza bir şeyi hatırlatmak istiyoruz. Terör örgütleri hep beraber, koro halinde 'Hayır' propagandası yapıyorsa bunun ülkemiz, milletimiz, vatandaşlarımız için bir işareti var. Biz bunu hatırlatmak mecburiyetindeyiz. Vatandaş hangi tercihini yapacaksa gidip, yapacak. Terör örgütleri 'Hayır' dediği yerde benim vatandaşlarım aynı safta olmayacaktır. Buna da yürekten inanıyorum. Bu ülkede terör örgütlerinin gittiği yoldan giden hiçbir vatandaşımızın olduğunu düşünmüyorum. Terör örgütü ülkemizin de milletimizin de bayrağımızın da toprağımızın da düşmanıdır

İkametinizi değiştirmeye lüzum yok

"Seçim takvimi belli oldu. 16 Nisan Pazar günü sandığa gidiyoruz. Ancak ondan önce yapılacak işler var. 18 Şubat'ta listeler askıya çıkıyor. Seçmen listeleri güncellenecek. Ben buradan önemli bir hatırlatma yapıyorum. Bu askılara bakacağız. İkametinizi değiştirmeye lüzum yok. Seçmen kütüklerine bakıp, nerede oy kullanacaklarsa bu düzeltmeyi yapmaları gerekiyor. Yani 18 Şubat ile 10 Mart arasında bu işleri ihmal etmeyelim"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.