Başbakan Yıldırım'dan Srebrenitsa Katliamı anma mesajı

Srebrenitsa Katliamı'nın 22. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bosna-Hersek’in acısı acımızdır. Türkiye, Bosnalı kardeşlerinin uğradığı zulümlerin ve katliamların takipçisi olma, onları bu davalarında yalnız bırakmama konusunda kararlıdır." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan Srebrenitsa Katliamı anma mesajı
11 Temmuz 2017 Salı 16:19

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın kabrini ziyaret ederken Srebrenitsa Katliamı'nda öldürülen Boşnaklılar için de anma mesajı yayınladı.

Katliamı 'yakın tarihin en utanç verici hadiselerinden biri' olarak tanımlayan Yıldırım, "Bundan 22 yıl önce, Bosna Hersek’ten gelen haberler milletçe derin acılar yaşamamıza sebep olmuştur. Zira Srebrenitsa 11 Temmuz 1995 günü Sırp birlikleri tarafından işgal edilmiş ve sivil Boşnaklar işgal üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınmıştı. Sığınmacıları korumak yerine Sırplara teslim etmeyi tercih eden Hollandalı askerler soykırımın kapısını aralayınca Bosnalı kardeşlerimizden 8 bin 372 kişi Sırp birlikleri tarafından hunharca katledilmişti." dedi. 

Başbakan Yıldırım mesajına şu sözlerle devam etti:

"Bosna-Hersek’in acısı acımızdır. Türkiye, Bosnalı kardeşlerinin uğradığı zulümlerin ve katliamların takipçisi olma, onları bu davalarında yalnız bırakmama konusunda kararlıdır. Boşnak kardeşlerimize destek olmak ve yaralarını sarabilmek için üzerimize düşen sorumluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.  

İnsanlığın gelecekte bu tür trajedileri bir daha yaşamaması için özellikle Bosna-Hersek’le ilgili bütün sorunların adil bir değerlendirmeye tabi tutulması, suçluların açıkça ilan edilip, hak ettikleri cezalara çarptırılmaları çok önemlidir.

Bu vesileyle bir kez daha Bosna-Hersek’te katledilen bütün masumları tazimle yâd ediyor, Bosna halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.