Başbakan Yıldırım'dan İncirlik resti

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında kıdem tazminatı ve İncirlik için kararını veren Almanya için önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan İncirlik resti
06 Haziran 2017 Salı 13:35

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'ya rest çekti. İncirlik için sonunda kararını veren Almanya için Başbakan Yıldırım, "Herhangi bir karar yok bizim tarafımızdan alınan, nasıl isterlerse yapsınlar." dedi. 

Konuşmasında kıdem tazminatına da yer ayıran Başbakan Yıldırım, "Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel gelmesine izin vermeyiz; buna kıdem tazminatı da dahil." diye konuştu.

İşte Başbakan Yıldırım'ın grup partisindeki konuşması:

Katar krizi

Bölgedeki bütün unsurlarla sürekli iletişim kanallarını açık tutan, barışın imkanlarını zorlayan ülke de Türkiye'dir. Bizi bölgeye sırtımızı dönüp, olup biteni görmemek yangını uzaktan seyretmek gibi bir lüksümüz yoktur. Suriye, Irak, Yemen, Libya krizleri bitmeden önümüzde Körfez'de yeni bir kriz meydana çıktı. Körfez İşbirliği Konseyinin bazı ülkeleri, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme ve bu ülkeye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Bölgemizin barış ve istikrara ihtiyacı olduğu dönemde stratejik işbirliğimiz olan Körfez İşbirliği Konseyi Ülkelerinin kendi aralarında yaşanan sorunlara diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz. Bu meselenin çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, hükümetimiz, ilgili ülkeler nezdinde ve diğer ülkeler nezdinde diplomatik temasları başlatmış bulunuyoruz. Hükümet olarak her seviyede çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Birlik ve beraberlik vurgusu

Yaşadığımız toprakların bizleri birbirimize kardeş kılan değerlerini unutmamamız icap ediyor. Mübarek ramazan ayına yakışan dostane bir diyalogun geliştirilmesi için Türkiye olarak aktif tutumumuzu sürdürmeye devam edeceğiz Devletler arası ilişkiler asılsız haberler yüzünden yara almamalıdır.

Rakka operasyonu

Aldığımız tedbirler sayesinde sınırlarımız dışından ülkemize gelen terör unsurlarının sayısında önemli bir azalma gözlemlenmektedir. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kış ayı boyunca sürdürdüğümüz operasyonlarda bölücü terör örgütüne ağır bir darbe indirdik. Güney sınırlarımız emniyet altına almak için başlattığımız sınır güvenliği çalışmaları tamamlanmış durumdadır. Rakka'da, ABD'nin oradaki terör unsurlarıyla başlattığı operasyon devam ediyor. Bu konuyla ilgili defalarca ikazlarımıza rağmen müttefikimiz, dostumuz Birleşik Devletler ne yazık ki terör gruplarıyla bir başka terör grubunu yok edeceğini düşünerek bir işbirliğine gitti. Türkiye olarak bu işbirliğinin doğuracağı sonuçlardan ülkemizin zerre kadar zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Bunu başından beri açıkladık. Terör ister içerde ister dışarıda, ülkemizi, milletimizi, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini nerede tehdit ederse etsin anında gereken karşılık verilecektir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.