Başbakan Yıldırım'dan cinsel istismar açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi'nin açılışında konuştu. Konuşmasında son zamanların tartışma konusu olan cinsel istismar konusuna da açıklık getirdi.

Başbakan Yıldırım'dan cinsel istismar açıklaması
19 Kasım 2016 Cumartesi 15:17

Başbakan Binali Yıldırım Okan Üniversitesi'nin açılışında konuştu. Konuşmasında son zamanların tartışma konusu olan cinsel istismar konusuna da açıklık getirdi. Yıldırım,

"Çocuk yaşta evlilikler bu günlerde çok konuşuluyor. Burada kanayan bir yara var. 3 bin mağdur kişi seçim kampanyalarımızda her gün önümüze çıktılar. Muhalefetin de önüne çıktı. Sorun söylemezler ama. Burada cinsel istismar değil, siyasi istismar var. Bunların yaptığı tamamen siyasi istismar." dedi.

AK Parti'nin 'cinsel istismar' suçuna ilişkin önergesi

''Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. Üç bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar.

Tekilde üç bin aile olduğu tespit edildi, bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Esasen seçim kampanyalarında hem CHP’lilerin hem MHP’lilerin hem AK Partililerin önüne gelen en büyük sorun. Herkes de bu sorunu çözmek için söz vermişti. Maalesef CHP ucuz bir istismar amacı olarak kullanmaya kalktı ama her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi, 2007 yılında 8 yıl, 2014 yılında da 16 yıl ceza getirildi.

Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müdahale edilmeyecek. Ama geçmişte yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu aile dağılmış. Çocuklar perişan, baba içerde. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Ama CHP her zaman yaptığı gibi çarpıtma, sapıtma ve saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret olay bu."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.