Başbakan'dan talimat! Tüpler artık kimlikle satılacak

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın el yapımı patlayıcılarının önüne geçilmesi için verdiği talimat doğrultusunda eylem planı oluşturuldu. Artık tüplerin kimliksiz olarak satışının yapılmaması karara başlanarak hayatta geçirildi.

Başbakan'dan talimat! Tüpler artık kimlikle satılacak
23 Eylül 2016 Cuma 14:57

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'nın el yapımı patlayıcıları için talimat verdi. Yıldırım'ın ‘Terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde kullandığı el yapımı patlayıcıların hazırlandığı malzemelere yönelik sıkı gözetim ve denetim getirilmesi’ne yönelik talimatı için ilgili kurumlar hemen harekete geçerek terör örgütlerinin el yapımı patlayıcısı yapmasını engellemek için önlemler alındı.

Talimat üzerine  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıöncülüğünde Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Daire Başkanlığı LPG tüplerinden el yapımı patlayıcı yapımının önüne geçilmesi için başlatılan çalışma sonrasında eylem planı oluşturuldu. Eylem planı  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) bildirildi.

Tüp bayilerine tebliğ edilen kararda şu ifadeler yer aldı:

‘LPG bayileri ve dağıtıcılarca, adrese teslim yapılan tüpler ile bayi iş yerlerinde yapılacak piknik tüpü satışlarında, ilk satışlar hariç, boş tüp teslim alınmadan yeni tüp teslim edilmemesi, tüplü LPG bayileri ve dağıtıcılarca, ticari ve sanayi işletmelere ihtiyacından fazla tüp satışı ve teslimi yapılmaması, satışlarda kullanıcının T.C. kimlik numarası ya da kredi kartı bilgileri ile ad ve soyadının bayi tarafından kayıt altına alınmasının zorunlu olması, bu düzenlemenin tüplü LPG bayilik sözleşmesinde bulunmasının, mevcut sözleşmelere ise ek madde olarak ilave edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir.’

Uygulama hayata geçirilmeye başlandı. Diyarbakır’da tüp bayisi sahibi Suat Algül, ‘T.C. kimlik numarasını aldığımız müşterilere tüp satışı yapıyoruz. Sattığımız tüplerin seri numarasını da değişim sırasında takibini yapabilmek için kaydediyoruz. Bu uygulamanın caydırıcı olacağını düşünüyoruz.’ demesinin ardından kimlikle almak istemeyenlerin olduğunu ve boş tüplerin bazı akaryakıt istasyonlarında kaçak tüp satışı yapılmasından dolayıda tebdirin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bu konu çok sıkıntılı. Milyonlarca tüp var. Nasıl başaçıkılabilir.