Başbakan'dan mağduriyet açıklaması: Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak?

​Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir törende mağduriyet tartışması hakkında sert dille konuştu. Yıldırım, darbe soruşturmasındaki mağduriyet tartışmaları için "Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak?" dedi.

Başbakan'dan mağduriyet açıklaması: Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak?
14 Ekim 2016 Cuma 11:20

​Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Tören'de konuşma yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasındaki mağduriyet söylemlerine yönelik "Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Ülkenin dünyaya karşı görünümünü ne hale getirdiler. Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak." ifadesinde bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından önemli başlıklar:

11 yaşındaki bir çocuğun muhakemesi

O gece olay olduğu anda eve yeni gelmiştim. Şaka mı diye sordum. O arada büyük torunum Sena telaşlı bir şekilde koştu. Bu askerler bizim değil mi niye insanları öldürüyorlar dedi. 11 yaşındaki bir çocuğun muhakemesi bu alçak terör örgütünün asker üniforması giymiş alçaklarda bile yok. 

Mesele memleket meselesidir. Siyasetin önemi yok. Bir kez daha bu büyük Türk milleti ne kadar asil olduğunu, bağımsızlığına düşkün olduğunu, Atatürk'ün bağımsızlık benim karakterim dediği bu millet kendine yakışanı yaptı. Bu alçaklara unutamayacakları bir ders verdi. 

Her dönemin kendine has özellikleri var. Bu coğrafyada hayatta kalmamız için çok güçlü olmamız lazım. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. 

​Geleceği karartılmaya çalışılan bir millet mağdur değil mi?

Bir mağdur edebiyatı tutturdular. Bunlar mağdur da bu geleceği karartılan millet mağdur değil mi? Bu ne biçim iştir' Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Bunların sorumlularına hesap sorulmayacak mı? Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak? Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gayret ediyoruz. Suçluysa gereği yapılacak. Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur. İntikam ya da merhamet duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.