Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısı konuşması

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuşuyor. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Binali Yıldırım, FETÖ operasyonları ve soruşturmaları kapsamında dikkat çeken bilgiler verdi. Vatandaşın dilinden düşmeyen idam isteği, Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Peki FETÖ'cüler için idam gelecek mi? Detaylar haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısı konuşması
16 Ağustos 2016 Salı 12:09

Başbakan Binali Yıldırım, AKP grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Grup toplantısının başında terör örgütlerini lanetleyen Binali Yıldırım, dün  PKK saldırılarında şehit olan güvenlik güçleri ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diledi. Binali Yıldırım açıklamasının başında, "Diyarbakır'da trafik denetleme görevini yapan polis kardeşlerimize, memurlarımıza bir bomba yüklü kamyonla saldırdılar. Saldırıda polislerimiz şehit oldu, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti. İki sözünün biri bölge insanının sorunları bizim sorunlarımız diyen PKK terör örgütü ve onun uzantıları bir kez daha kan dökmekten geri durmadılar" dedi.

PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok

Terör örgütü PKK'nın alçakça saldırdığını söyleyen Binali Yıldırım, FETÖ ve PKK'nın aynı akıl tarafından yönetildiğini söyledi. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Binali Yıldırım, "PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de değerli kardeşlerim, bu sorunu ortadan kaldırmak. Bu eli kanlı terör örgütünü aramızdan uzaklaştırmak. Bölgenin sorununu bölgenin insanıyla halletmek. Aracıya tefeye ihtiyaç yok, bunlar ne yerli ne milli. Bunların üst aklı dışarıda. Aynen FETÖ terör örgütü gibi. Bunların ikisi de yukarıda birleşiyor. Biri sağ eliyle biri sol eliyle oynatıyor ama akıl aynı akıl. Milletimiz bunu iyice bilmelidir, oyunun adını doğru koymamız lazım. Burada Türkiye'nin geleceği yok, kardeşliği yok, burada ülkemizin toprak bütünlüğü yok, üniter devlet yapımız yok, tey bayrak, tek devlet, tek millet prensibi yok. Ne var? Irak'tan Suriye'den Türkiye'den toprak kopararak bölgeyi istikrarsızlaştırmak var. Gerek 15 Temmuz'dan önce gerek 15 Temmuz'dan sonra bu terör örgütleri bir araya geldiler, "Bu süreci nasıl hızlandırırız, Türkiye'de iç karışıklığı nasıl hızlandırırız" diye plan yaptılar. 15 Temmuz oldu, 15 Temmuz öncesi her şeyi mükemmel bir şekilde yaptıklarını, artık bu işin dönüşü olmadığına karar verdiler." şeklinde konuştu.


O hesap Hakk'ın hesabı, halkın hesabıdır

Darbecilerin planının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirmek olduğunu açıklayan Binali Yıldırım, darbecilerin hesabın üzerinde bir hesabın olduğunu anlayamadıklarını söyledi. Yıldırım, "Plan, Tayyip Erdoğan'ı halletmek, insanları birbirine düşürmek, iç karışıklığı körüklemek. Daha sonra da kurtarıcı gibi gelip, birilerinin yanında yer alarak o kardeş kavgasını artık sonu gelmez bir duruma dönüştürmek, hesap buydu. Ama 15 Temmuz gecesi onların hesabının üzerinde bir hesap olduğunu hesap edemediler. O hesap Hakk'ın hesabı, halkın hesabıdır. 15 Temmuz milletle onların seçtiği hükümetin ne kadar beraber olduğunu, ne kadar kenetlendiğini bir kez daha dünyaya gösterdi." şeklinde konuştu.
 
10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasından sonra 10 altın kural açıkladığını hatırlatan Yıldırım, teröristlerin nerede hata yaptıklarını sorgulamaya başladıklarını söyledi. Başbakan, "Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için '10 altın kural' açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda. Yağma yok, FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz," dedi.

İdam Bir sefer ölümdür, ölümden daha büyük ölümler var

FETÖ'cüler için idam getirilsin sözleri ile ilgili konuşan Binali Yıldırım, darbecilerin Trük adaletine hesap vereceğini yineledi ve; " Türk adaleti hesap soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için." dedi.

PKK'nın başındaki baronlar hesap verecek

FETÖ'nün kanlı darbe girişiminin başarısız olmasından sonra devreye diğer kanlı örgüt PKK'nın girdiğini ifade eden Binali Yıldırım, "FETÖ darbe girişiminden sonra kanlı yüzünü gösteren PKK terör örgütü başındaki baronlar bu kanın hesabını verecekler. Türkiye düşmanlarının kurdukları her türlü tezgah bozulacak. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar. Bu ülke için can veren şehitlerin, vatanımızdır, ülkemizdir, ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakacağız." dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.