Başbakan Binali Yıldırım'dan idam gelecek mi sorusuna cevap

Başbakan Binali Yıldırım'dan merakla beklenen idam cezası açıklaması geldi. Yıldırım, meydanlarda idam isteriz sloganları sonrasında darbecilere idam gelecek mi? sorusuna cevap verdi. Peki darbecilere idam cezası verilecek mi?

Başbakan Binali Yıldırım'dan idam gelecek mi sorusuna cevap
18 Temmuz 2016 Pazartesi 14:32

Binali Yıldırım 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişimi ile ilgili , açıklamalarda bulundu. Toplam 208 şehidimizin olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, darbecilere idam cezası verilecek mi sorusuna da cevap verdi. Meydanlarda vatandaşın "İdam isteriz" sloganlarına karşılık Yıldırım,  "Mesajınızı aldık, gereken yapılacak.Bu çapulcular Türk milletini tanımamışlar. Bunlar aklını okyanus ötesine satmış alçaklardır" cevabını vermişti. Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Binali Yıldırım'a idam cezası gelecek mi sorusu tekrar yöneltildi. 

Başbakan Binali Yıldırım yakalanan darbeci askerler ve diğer kurumlardaki FETÖ'cülerin yargılanmasına geçileceğini ifade ederek, "Yani delil belge? Bundan daha iyi delil olur mu? Bir devleti yok etmeye çalışan bir haşhaşi örgüt mensupları ve ona direktif veren bir kişi varken dostlarımız hale bize delil gösterin derse biz biraz hayal kırıklığı yaşarız."Burada da dostluğumuzu sorgulanması bile gündeme gelebilir. Her şeye rağmen bütün belgeleri de adalet bakanlığımız gereken çalışmaları yapıyor. dedi.

Meclisimiz düşünür karar verir

Sokakta idamla ilgili tezahüratlar yapılıyor. Türkiye bir hukuk devleti. Bunula beraber biz vatandaşlarımız için siyaset yapıyoruz. Vatandaşlarımızın isteği bizim için emridir. Bu olayın sıcaklığı içinde acele etmemek gerekir. Meclisimiz düşünür karar verir. Halkın kanaatine göre hareket ederiz." dedi.

İdam gelse bile geçmiş suçlara uygulanamayacağından, darbecilerin idam edilmesi değil ağırlaştırılmış müebbet cezası alması bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.