Bankalar Birliği'nden Uyarı

Bankalar Birliği dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Bankalar Birliği'nden Uyarı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bankalar Birliği yaptığı bir açıklama ile yeni bir dolandırıcılık vakasına dikkat çekti. Yapılan açıklamada son günlerde sıkça karşılaşılan bir dolandırıcılık yönteminden bahseden Birlik, tüketicilerin kredi kartı bilgileri gibi bazı bilgilerin bu yöntemle çalındığını aktardı.

Bankalar Birliği açıklamasına göre kredi kartı ve ihtiyaç kredisi ödemelerinin bankalardan geri alınacağını söyleyen dolandırıcılar bu kapsamda hukuki yardımda bulunacaklarını vaad ediyor. Ardından vatandaşlardan aidat ödedikleri kredi kartı bilgilerini isteyen dolandırıcılar bu yöntemle kart bilgilerini çalıyor. Çalınan kart bilgileri ile de yurtdışındaki pek çok yerden 3D güvenlik sistemi olmadan alışveriş yapılabiliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.