Bakan soylu kaç Suriyelinin evine döndüğünü açıkladı

Ülkesini terk ederek Türkiye'ye göç eden Suriyelilerden kaç kişinin geri döndüğünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıkladı. Kaç Suriyeli evine döndü? İşte o açıklama...

Bakan soylu kaç Suriyelinin evine döndüğünü açıkladı
07 Temmuz 2017 Cuma 14:15

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İstişare Toplantısındaki konuşmasında Suriyelilere değindi.

Bakan Soylu toplamda kaç Suriyelinin ülkesine geri döndüğünü açıkladı. Süleyman Soylu, “Bu kriz başladığı günden itibaren sınır kamplarımız da dahil olmak üzere yaklaşık 200 bin, ülkenin içerisinden gönüllü bir şekilde 250 bin, bunun içerisinde suça karışmış olması münasebetiyle bizim gönderdiğimiz 23 bin 215 kişi de dahildir, yani toplamda 450 bin Suriyeli ülkelerine, kendi barınma merkezlerine bu büyük milletin ortaya koymuş olduğu ev sahipliğiyle, misafirperverlikle ve insanlıkla kavuşmuş oldu. Bu büyük milletimizin başarısıdır. Bugün Azez’de oluşturduğumuz durum, El Bab’ta oluşturacağımız durumlarla bu sayı katbekat artarak devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.