Bakan Soylu: Gereken cevabı verdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramlaşma programında sert açıklamalarda bulundu. Soylu programdaki konuşmasında 28 belediyeye kayyum atamasını eleştiren ABD Büyükelçisi John Bass'a 'Gereken cevabı verdik' dedi.

Bakan Soylu: Gereken cevabı verdik
14 Eylül 2016 Çarşamba 18:50

Trabzon'da bayramlaşma prıgramına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk askerinin terörle verdiği mücadele ve 28 belediyeye kayyum ataması sonrasında açıklama yapan ABD Büyükelçisi John Bass hakkında sert konuştu. 

'Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız’

Çok titiz bir şekilde tereörle mücadelenin sürdüğünü bildiren Bakan Soylu, ‘Teröre karşı müsamahakar olmayacağız. Elimizdeki bütün teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kesmeye çalışacağız. Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız’ dedi.

Terörle mücadelede Türkiye başarılı olacak

Terörde verilen mücadelenin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da talimatlarınındaki gibi acımasız olunacağını vurgulayan Bakan Soylu, ‘Hükümetimiz aynı kararlılık içerisindedir. İnanıyorum ki terörle mücadelede Türkiye başarılı olacaktır’ şeklinde konuştu.

'Gereken cevabı da verdik'

İçişleri Bakanlığı'nın KHK ile aldığı karar doğrultusunda 28 belediyeye kayyum atanması hakkında açıklama yapan ABD Büyükelçisi John Bass için sert açıklamalarda bulunan Soylu bayramlaşma programında da bu konuya değindi. Soylu, Bass için ‘Kimsenin bize yol haritası çizmesi doğru değil. Bunlar bizi üzmüştür. Büyükelçiye uyarıyı yapmak esas o ülkenin meselesidir. Açıklamaları bizi üzdü, gereken cevabı da verdik. Teröre karşı ortak bir deklarasyon söz konusudur. Bunlar samimiyet testidir, kabul edilemez bir şeydir. Terörün cesaretlendirilmesi kabul edilemez. Terör örgütünün istismar ettiği alanları kapatacağız’ diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.