Bakan Ömer Çelik'ten AB komiserine sert tepki

AB Bakanı Ömer Çelik resmi twitter adresinden, AB Komiseri Johannes Hahn'ın PKK hakkındaki açıklamalarına sert cevap verdi.

Bakan Ömer Çelik'ten AB komiserine sert tepki
28 Eylül 2016 Çarşamba 12:16

AB Bakanı Ömer Çelik resmi twitter adresinden, AB Komiseri Johannes Hahn'ın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşme yapması nedeniyle açıklama yaparak tepki gösterdi.

Açıklamada Hahn'ın 'Taraflara şiddetten uzak durması çağrısı'nda bulunması ve ayrıca 'HDP'nin kilit rol oynayacağı' sözlerine tepki gösteren Çelik, "Türkiye ile eli kanlı bir terör örgütü olan PKK eşit aktörler olarak görülmez." dedi.

Türkiye ve PKK'nın eşit tutulmasının mümkğn olmadığına değinen Çelik, AB'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ederken HDP'nin bunu reddettiğini, bu durumda HDP'nin nasıl kilit bir rol oynayacağını 'samimi olarak' merak ettiğini söyledi. 

Aynı mantığın DAEŞ'le mücadeleye uygulanması halinde, DAEŞile koalisyon ülkelerinin de eşit aktörler olarak görülmesi gerekeceğini vurgulayan Çelik, AB'nin Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermesinde doğru yolun bu olmadığını ve birliğin HDP'ye 'PKK terörü ile arasına mesafe koyması' yönünde telkinde bulunması gerektiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.