Bakan Müezzinoğlu'ndan flaş 'işsizlik maaşı' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kendi isteği ile ayrılanların işsizlik maaşı alamayacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu'ndan flaş 'işsizlik maaşı' açıklaması
04 Temmuz 2017 Salı 12:12

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, işsizlik fonundan yararlanma şartlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, prim ödediği halde kendi isteğiyle işten ayrılanların işsizlik sigorta fonundan yararlanması için bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna cevap veren Müezzinoğlu, kendi isteğiyle işten ayrılanların bu olanaktan yararlanamayacağını söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu, "İşsizlik ödeneğine hak kazanılabilme şartlarına haiz olabilmek için ilgili yasa kapsamında hizmet akdinin sona erdiği tarihten önceki son 120 gün içinde, hizmet akdi devam etmekle birlikte, hastalık, ücretsiz izin, disiplin cezası, gözaltına alınma, hükümlülükle sonuçlanmayan tutukluluk hali, kısmi istihdam ile grev, lokavt, genel hayatı etkileyen olaylar, ekonomik kriz, doğal afetler nedeniyle işyerinde faaliyetin durdurulması veya işe ara verilmesi halinde, prim yatırılmayan bu süreler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtları esas alınır ve 120 gün hesabında prim yatırılmayan bu süreler kesinti sayılmaz' hususu yer almaktadır" yer almaktadır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.