Bakan Müezzinoğlu'ndan emeklilik promosyonu müjdesi

Milyonlarca kişinin sonuçlanmasını beklediği emekliye promosyon için ​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu'ndan emeklilik promosyonu müjdesi
30 Aralık 2016 Cuma 10:52

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonların merakla beklediği emeklilik promosyonu için müjdeli haberi verdi. Müezzinoğlu, emeklilik promosyonu ile ilgili çalışmanın tamamlandığını ve bugün veya yarın açıklanacağını söyleyerek müjdeli haberide vermiş oldu. Sonucu Başbakan Binali Yıldırım açıklayacak.

Konuyla ilgili konuşan Müezzinoğlu, "Emeklilerin uzun süredir beklediği bir konu. Reel rakamlar emeklimizi mutlu edecek rakamlar değil. Beklenti çok yüksek. Ancak Başbakanımızın da katılımıyla son görüşmeler tamamlandı. Sanıyorum Başbakan tarafından bugün veya yarın açıklanacak" diye konuştu.

Dün yüzde 8 zam uygulanarak açıklanan asgari ücretle ilgiliyse değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, "Asgari ücrette enflasyon hesabının da üzerinden bir rakam verdik. Asgari ücret bu yıl 1400 liranın altına düşmeyecek. İşverene gelen 27 liralık ilave bir yük var, enflasyon üzeri hesapta. O destek de aynı şekilde devam edecek. İşçi kardeşlerimizin taleplerini karşılamayı arzu ederiz. Ama bu parayı hükümet vermiyor, işveren veriyor. Ekonomik istikrar bozulmuyorsa büyüme geliyor." dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.