Bakan Işık, El Bab'dan sonraki hedefi açıkladı

El Bab operasyonunun tamamlanmasının ardından sıradaki hedefin neresi olduğu merak edilmeye başlandı. ​Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bir sonraki hedefleri açıkladı.

Bakan Işık, El Bab'dan sonraki hedefi açıkladı
16 Şubat 2017 Perşembe 13:54

​Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatındaki El Bab'dan sonraki hedefe dair önemli açıklamalarda bulundu. El Bab'ın temizlenmeye başladığını söyleyen Işık, Türkiye için  Münbiç ve Rakka'nın öncelikli olduğunu vurguladı.

Bakan Işık'ın DAEŞ operasyonuna yönelik açıklaması:

El Bab DEAŞ'tan temizlendikten sonra, hayatın normale dönmesi bekleniyor. DEAŞ'tan temizlenen alanlarda Türkiye gerekli adımları atıyor. El Bab'dan sonra ümit ederiz, terör unsurları Münbiç'ten çekilmiş olur. Arzu ettiğimiz sonucu alamadık şuana dek. El Bab'dan sonra Münbiç ve Rakka, Türkiye'nin önceliği.
Biz bu tehditleri kabul edemeyiz. Bir gerilime sebep olmadan, hedefimizi genişletmek noktasında da kararlıyız. El Bab'dan sonra çalışmalarımız sürecek. Münbiç'te kesinlikle PYD terör örgütünü istemiyoruz. Rakka operasyonunun yanlış aktörlerle yapılamaması Türkiye'nin önceliği.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford yarın Türkiye'de olacak. ABD, YPG itirazımızı değerlendirecek. PKK ile mücadele konusunda ABD daha fazla destek verecek. Amerikan yönetiminin FETÖ'ye bakışı, Obama'nın bakışı işe aynı bakışta olmadığını söyleyebilirim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.