Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğluna tepki: Hem suçlu hem güçlü

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun YSK hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklamalarına ilişkin tepki gösterdi. Bozdağ Twitter hesabı üzerinden, "YSK,Türkiye'nin yüzakı bir güven müessesesidir"ifadelerine yer verdi.

Bakan Bozdağ'dan Kılıçdaroğluna tepki: Hem suçlu hem güçlü
05 Mayıs 2017 Cuma 15:51

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ YSK hakkında öne sürülen iddialara ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ paylaşımında, "YSK,Türkiye'nin yüzakı bir güven müessesesidir"ifadelerine yer verdi.

Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun YSK hakkında suç duyurusunda bulunacağı açıklamalarına tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu;

''YSK ÜYELERİNE HAKARETTİR''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun,YSK başkan ve üyeleri hakkında haksız,saygısız sözleri,açık ftiradır;hakarettir;suçtur ve gayri ahlakidir.YSK başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Hem suçlu hem de güçlü"tanımına uymaktadır.YSK başkan ve üyeleri,anayasaya ve hukuka bağlı,saygın,iyi yetişmiş,alanında deneyimli,görevlerini bağımsız ve tarafsız yapan kişilerdir. Halkoylaması sürecini,sonrasını YSK,hukuka,önceki istikrarlı kararlarına uygun yönetmiştir. 

''YSK TÜRKİYE'NİN YÜZAKIDIR''

YSK,Türkiye'nin yüzakı bir güven müessesesidir. YSK kararları aleyhine hiçbir mercie başvurulamayacağı açık anayasa hükmü iken yargı yolu açık demek,yargıya başvurmak,halkı aldatmaktır. 2015'te aynı konuda aynı türden YSK kararlarını hukuki gören CHP'nin,bugün,aynı kararı veren YSK'yı "çetelikle"suçlaması,tutarsızlıktır. Mühür konusunda 2010dan önceki ve sonraki yasa hükmü,aynı içerikte iken "farklı"diye anlatmak,hem ahlaksızlıktır, hem de halkı yanıltmaktır. Bütün bu gerçekliğe rağmen CHP'nin halkı aldatmaya, gerçekleri çarpıtmaya devam etmesi ve YSK'yı suçlaması,ahlaki,hukuki ve etik değildir.

Bütün bu gayri ahlaki ve gayri hukuki baskılara,hakaretlere ve suçlamalara rağmen vazifesini hukuka uygun yapan YSK üyelerini kutluyorum.

''CHP'NİN BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEZ''

CHP'nin başarısızlığını,eksikliğini,kusurunu gizlemek için YSK üyelerini suçlaması,CHP'nin başarısızlığını,eksikliğini ve kusurunu örtmez.CHP'nin Danıştay'a, AİHM'e başvurması da CHP'nin başarısızlığını,eksikliğini ve kusurunu örtmez,örtemez.

Halkoylaması yapıldı. Halk,anayasayı değiştirdi.Sistem,değişti.Sonuçlar,kesinleşti.Herkes sonucu kabul etti. İlk uygulama da yapıldı.  Ama CHP'deki tartışma,başarısızlığa kılıf arama ve başkalarını suçlama bitmedi. CHP,her seçim sonrasındaki kadim gündemini tekrarlıyor.


Etiketler; #bekir bozdağ
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.