Babalar günü ne zaman 2016? 15 Haziran 2016

Babalar günü ne zaman? Hayatını bize adayan, varlığını üzerimizden daima eksik etmeyen babalar için 2016 babalar günü ne zaman? Yılın bir günü dahi olsa babalarına bu özel günü yaşatmak isteyenlerin en çok merak ettiği soru Babalar günü ne zaman sorusu oldu. İşte cevabı.

Babalar günü ne zaman 2016? 15 Haziran 2016
15 Haziran 2016 Çarşamba 12:00

Babalar Günü ne zaman? Türkiye'de anneler günü kadar olmasa da kutlanan, hatta çiçek bile gönderilen babalar günü ne zaman?

Türkiye'de ve tüm dünyada kutlanan Babalar Günü her sene haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanmaktadır. 2016 yılında haziran ayının 3. pazar günü de 19 Haziran 2016'ya denk gelmektedir. Tıpkı anneler günü kadar anlamlı olan Babalar Günü ne zaman diye düşünen birçok birey şimdiden babaları için hediye arayışına girdiler bile. 

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar günü Haziran ayının 3. pazar günü. Yani 19 Haziran 2016 Pazar günü. 

BABALAR GÜNÜNÜN TARİHİ

Anneler gününe herkes alışsa da Babalar Gününe herkes alışamadığını bildirmektedir. Oysa Amerikalı bir savaş gazisinin kızı annesi olmadığı için babasının Babalar Gününü kutlamak ister ancak Babalar Günü olmadığı için kutlayamaz. Bunun için bir girişimde bulunur ve babasının doğum günü olan 5 Haziran'ı Babalar Günü yapmak ister. Ancak 5 Haziran yetişmeyince haziran ayının üçüncü pazarı Babalar Günü olarak kutlanır. 

Sadece Amerikada veya diğer Batı ülkelerinde değil dünyanın birçok ülkesinde Babalar Günü kutlanmaktadır. 

Babalar Günü için herkes babasına basit de olsa bir hediye alarak onu hatırladıklarını ona gösterir ve aralarındaki duygusallığı pekiştirirler. Bu tarz özel günler özellikle bireye çok değer vermeyen Batı'dan türemiştir. Yılın herhangi bir gününü Babalar Günü gibi özel bir gün ilan ederek o gün müthiş bir sevgi gösterisinde bulunup diğer günler baba kavramını unutan Batının en özel günlerinden biridir.

EN GÜZEL BABALAR GÜNÜ HEDİYE TAVSİYELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.