Avrasya tünelinde 'HGS' sürücüleri madur ediyor

Avrasya Tüneli'ni kullanan yüzlerce sürücü ceza şoku yaşıyor. Sürücüler arasında 16 bin lirayı bulan cezalarla karşılaşanlar var. Peki bu cezalar nasıl oluştu nasıl fark edilmedi?

Avrasya tünelinde 'HGS' sürücüleri madur ediyor
20 Haziran 2017 Salı 19:39

Avrasya tünelinin son dönemlerde yolcular tarafından yolu kısaltması ve trafiğe bir çözüm olması amacıyla çok sık kullanıldığı tespit edilmişti. Bunun üzerine sürücülere gelen cezalar büyük şaşkınlığa neden oldu. 

Her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısının giderek artması çeşitli problemleri de beraberinde getirmeye başladı. Bu süreç içerisinde İstanbul'da trafik sorununun yaşanması çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. Hükümet destekli olarak trafik sorununa bulunan çözümler bir nebze olsun vatandaşları rahatlatmaya başladı. Bu süreç içerisinde bazı hataların gündeme gelmesi trafiğe çıkan sürücüleri de büyük bir şaşkınlığa sürükledi. Avrasya Tünelinden geçen vatandaşların evlerine gelen cezalar büyük şaşkınlığa neden oldu. 

Dikkat! Avrasya Tüneli'nde sistem başka

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve diğer paralı geçiş olan yollarda da HGS ve OGS kullanılıyor. Bu sistemlere araçların plakaları tanıtılıyor. Diyelim ki bakiyeniz yetmedi ya da sistem kartı okumadı siz kaçak geçiş yaptınız; ertesi gün karta ödeme yaptığınızda borcunuz kapanıyor. Ayrıca sistem bakiyeniz azaldığında sizi uyarıyor. Ancak Avrasya Tüneli'nde bu uygulamalar ve uyarılar yok.

Sistemlerin bölgede olmamasından dolayı çeşitli problemler yaşanıyor. Durum kısa süre içerisinde kaçak giriş olarak adlandırılıyor. Avrasya tünelinden geçen ve uygulamadan haberi olmadığı için mağduriyet yaşayan binlerce vatandaşın olduğu öğrenildi. 

Son dönemlerde vatandaşların itirazları ve şikayetleri değerlendirmeye alınmaya başladı. Uyarılardan haberi olmayan vatandaş kaçak geçişten dolayı yüklü miktarda ceza ödemeye başladılar. Bu durumda Avrasya tüneli için uyarılar yapılarak vatandaşlar bir kez daha ikaz edildi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.