Askeri okullar kapanıyor mu?

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin askeri darbe girişiminin ardından askeri okulların kapanıp kapanmayacağı gündeme geldi.

Askeri okullar kapanıyor mu?
23 Temmuz 2016 Cumartesi 18:58

15 Temmuz 2016 akşamı Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerler tarafından darbe girişimi yapıldı. Halk tarafından geri püskürtülen bu darbe girişiminin ardından yurt genelinde önemli hamleler yapılmaya başlandı. Olağanüstü Hal İlanı ile pek çok değişikliğin yapılması gündemdeyken yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre askeri okulların kapanıp kapanmayacağı konusunda bazı değişiklikler yapılabilir.

Bilindiği gibi bundan önce ki yıllarda ilkokulu bitiren öğrenciler Polis Kolejlerine girerek buralarda eğitim görüyor ve okulu atılmadan bitirdiklerinde Komiser Yardımcısı pozisyonunda Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmaya başlıyorlardı. Alınan karar ile Polis Kolejleri kapatıldı peki yakın zamanda askeri okullarda kapatılabilir mi?

İddia Hızlı Yayıldı

Şuan pek çok haber ajansında bu iddiaya ilişkin değerlendirmeler yapılırken konu hakkında yakın zamanda açıklamalarda yapılması beklenmektedir. Buna göre Askeri Okulların kapanması ile nasıl rütbeli asker olunacağı sorularının da yanıtları bekleniyor. Eğer askeriye tamamen polisliğe benzetilmeye çalışılırsa üniversite mezunu adayların askeriyeye müracaat edip rütbeli asker olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olarak istihdam edebilir.

Bu konu derin bir konu olduğu için incelemelerin uzun süre devam edeceği ve uygun görüldüğünde uygulamaya geçilmesi beklenmektedir. Pek çok yorumcuya göre iddianın doğru olduğu ve yakın zamanda yapılması düşünüldüğü de söylenmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.