Aşiret Temsilcileri Ankara'da buluştu!

Emekli Albay Atilla Uğur'un açıklamaları üzerine Aşiret Temsilcileri Ankara'da bir araya geldi. Aşiret Temsilcileri, söz konusu ithamları edep dışı olarak nitelendirdi.

Aşiret Temsilcileri Ankara'da buluştu!
30 Eylül 2016 Cuma 13:40

Aşiret Temsilcileri Ankara'da biraraya gelerek açıklamada bulundu. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarıyla Türkiyte gündemine oturan emekli Albay Atilla Uğur’un, Kürt aşiretlerine yönelik iddiaları geniş yankı buldu. Uğur'un açıklamaları üzerine Aşiret Temsilcileri, söz konusu ithamları edep dışı olarak nitelendirdi.

Emekli Albay Atilla Uğur açıklamasında, İngilizler tarafından önde gelen Kürt aşiretlerinin banka borçlarının ödendiği ve ikinci bir kalkışma olması halinde aşiretlerin kalkışmaya destek verecekleri belirtildi.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Haktan ve AHaber tv yorumcusu Savcı Sayan ile birlikte Ankara'ya gelen aşiret temsilcileri basın mensuplarına açıklama yaptı. Açıklama Türkçe ve Kürtçe olarak yapıldı. Açıklamada, emekli Albay Atilla Uğur'un Kürt aşiretlerine yönelik iddiaları sert bir şekilde reddedildi.

Açıklamada, 15 Temmuz işgal girişiminde Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da da binlerce insan sokağa dökülmüş ve demokrasisine sahip çıkmıştır denildi. Bu birlik ve beraberlik ruhu iç ve dış düşmanları rahatsız ettiği vurgulanan açıklamada Uğur'un Kürt aşiretler için çeşitli iftiralarda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Bu akıl dışı edepsiz, ahlaksız, mesnetsiz iddialar Kürt toplumunun sosyolojik gerçeği olan aşiretleri zan altında bırakmıştır.

Bizler Kürt aşiret ve ailelerinin üyeleri olarak geçmiştete benzerlerine çok rastladığımız maksatlı ve iğrenç bir zihniyetin Kürt toplumuna yönelik bu mesnetsiz iddiaları reddediyor ve kınıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.