Asansörler engelli vatandaşlara uygun yapılacak

Belediyeler asansör yapımında engelli vatandaşların daha rahat etmesi için 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ni kullanacak. Yeni yapılacak tüm asansörle bu yönetmeliğe göre yapılacakken, en az 10 kişilik olması şartı olacak.

Asansörler engelli vatandaşlara uygun yapılacak
04 Mart 2016 Cuma 15:16

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren beraber tüm binalardaki asansörler yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre yapılacak. Türkiye'deki tüm belediyelerin bu yönetmeliğe göre yapacağı asansörlerin en az 10 kişilik olması şartı getirilecek. Konu ile ilgili  Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Asansör Kontrol Merkezi Müdürü Berkay Eriş açıklamarda bulundu.

Berkay Eriş, engelli vatandaşların daha rahat edebilmesi için asansörlerin engelli erişimine uygun hale getirileceğini kaydederek, "Asansör, yönetmelik gereği ölçülerinin 120 santimetre ile 180 santimetre ölçülerinde olacak. Bir bedensel engellinin tekerlekli sandalye ile asansör içinde manevra yapabilmesi için ölçüler genişletildi." açıklamasında bulundu.

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ne göre asansör tasarımlarının değişeceğini vurgulayan Eriş, binada birden fazla asansör varsa sadece bir tanesinin belirlenen boyutlarda olacağını ifade etti.  2008 yılında engelliler için yapılan yasal düzenleme sonucunda bu değişikliğe gidildiğini belirten Eriş, binalarda asansörler için ayrılan yerlerin genişletileceğini söyledi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.